Vad är en Olive Spoon?

November 10

En olivsked är en långskaftad köksredskap som används för att ta bort oliverna från burkar eller burkar. Sådana skedar kan ha slitsar eller ett enda hål i botten av skeden skålen, vilket hjälper till att dränera bort vätska som öses upp med oliv. Detta kan vara en fördel om du € re försöker ta bort oliverna från burkar och du bara vill ha ett par, men vill hoppa sätta olja eller vatten från burken till vad du € re matlagning. Om du € re gör martinis till exempel vatten eller olja där oliverna packas doesnâ € t alltid göra en god tillägg till din drink.

Det finns många olika varianter av olivsked på marknaden. En typisk sked är omkring 8 inches (20,32 cm) i längd, och har en rundad sked huvud. Material som används bland annat rostfritt stål, tenn och även trä. Du € ll hitta några oliv sked sorter som har en flackare sked skål, vilket kan göra det svårare att få enstaka oliver ut. En annan typ ser ut som en klöver böjd inåt, med slitsar på sidan och botten, vilket kan bidra till enklare gripa tag i varje oliv.

Pris på oliv sked typer är inte så rörliga. De kostar vanligtvis mellan $ 7-10 amerikanska dollar (USD), såvida du € re köpa en gjord av silver. För en långvarig sked som motstår försämras med ättika, är rostfritt stål förmodligen det bästa valet. Trä kan vara en bra andra, men kräver större omsorg och handtvätt av sked att hålla den från splittring eller delning.

Folk kanske undrar om itâ € s verkligen värt lagringsutrymme av ännu en plastsked i deras redan trångt redskap låda. Det är sant att du kan säkert använda andra saker att ta tag i Oliver, som tänger, andra slitsade skedar eller något som verkar praktiskt. Du kan också använda en standard eller soppsked från din vanliga bestick set för att få oliver. Du behöver dock behöva tömma dem vätska. Detta kan åstadkommas genom att ställa oliverna på hushållspapper.

Å andra sidan, om du € re ett stort fan av oliver och använda dem eller njuta av att äta några i taget, kan olivsked vara ett perfekt komplement till din lineup av köksredskap. Den relativa inexpensiveness av ens kvalitet skedar i rostfritt stål innebär att de vann? € t bryta din spargris. Du kan njuta av en oliv eller två utan att nå in i burken med fingrarna, vilket många oliv fans finner en stor fördel. Vidare kunde sked kunna användas för att greppa små syltlök, inlagd vitlök, eller maraschino körsbär.

Men ändå, om du planerar att använda en hel burk eller burk oliver, kan det vara onödigt arbetskrävande att hämta varje oliv ut med en olivsked. Istället invertera burk eller kan i ett durkslag så de flytande avlopp. Denna process kommer att ta en minut eller två på sin höjd, där med oliv sked du kan spendera flera minuter att få varje oliv ur burken.

  • En olivsked kan användas när du gör en martini.