Sjukvård alternativ om du inte kan få Medicare Yet

November 2

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Oundvikligen, i ett system som är så patchworked tillsammans som amerikansk sjukvård, en del människor slinka igenom nätet och inte uppfyller kraven för Medicare, när de kan behöva det. Till exempel anser följande situationer:

  • Du är under 65 år och har kvalificerat sig för funktionshinder betalningar, men du måste vänta upp till två år för Medicare täckning.
  • Du är 65 år eller äldre men du är en legal invandrare som ännu inte levt i USA under de fem år som krävs för att kvalificera sig för Medicare.
  • Du har bara ett fåtal år kvar innan det blir Medicare, men du har förlorat (eller aldrig haft) ett jobb med hälsofördelar och du är i dålig hälsa.
  • Du har haft sjukförsäkring från din makes anställning men han eller hon är äldre än du och är nu i pension, förlora förmåner arbetsgivar för er båda. Din make kan gå Medicare, men hur är du?

I alla dessa situationer, kommer du vara angelägen om att veta hur du kan få sjukvård i väntan på Medicare. Här är några möjligheter att checka ut och tänka - men kom ihåg att inte alla av dem är tillgängliga för alla.

Landa ett jobb med hälsofördelar

Ett jobb som kommer med positiva hälso är alltid det bästa alternativet om du eller din make kan få tillgång till en. Enligt lag måste arbetsgivare som tillhandahåller sjukförsäkring (och har 20 eller fler anställda) erbjuder samma fördelar, inklusive makar täckning, till alla anställda oavsett ålder, hälsotillstånd, eller redan existerande medicinska tillstånd.

Vad händer om du inte har någon arbetsgivare försäkring av ditt eget, du yngre än din make, och han eller hon överväger pension? Vissa arbetsgivare fortsätter att försäkra en yngre make efter att arbetstagaren har gått i pension fram till den yngre maken når även Medicare ålder eller att ge pensionär fördelar som täcker dem båda.

Men väldigt ofta den yngre maken bara kvar ute i kylan. Om du är i denna situation, är den bästa lösningen för din make att fortsätta arbeta tills du blir berättigad till Medicare om möjligt. Om det inte är, läs vidare.

Betala för COBRA tillfällig försäkring

COBRA lagen (kort för den konsoliderade Omnibus Budget Reconciliation Act från 1986) gör de flesta människor som har lämnat eller förlorat ett jobb för att fortsätta hälsa täckning genom sin tidigare arbetsgivare i upp till 18 månader genom att betala de fulla premier (arbetsgivarens andel samt som sin egen).

Om du är behörig kan makar och underhållsberättigade barn få denna täckning även om avgå anställda inte tar det själva.

Om du tar COBRA och sedan blir berättigade till Medicare, dina COBRA förmåner upphör. Men din make kan då bli berättigade till COBRA täckning för en längre period - upp till 36 månader. Vissa statliga lagar tillåter även COBRA täckning för längre perioder.

Du måste ansöka om COBRA inom en viss tidsram för att lämna ditt jobb, så var uppmärksam på deadlines.

Köp individuell försäkring från den 1 januari 2014 på

Från och med 2014, sjukvårdslagstiftningen (Affordable Care Act från 2010, ofta kallad Obamacare) tillåter människor som är oförsäkrade att köpa sjukförsäkring genom statliga försäkringsbörser.

Tanken är att om du inte har sjukförsäkring från en arbetsgivare eller regeringen (som Medicare och Medicaid), kommer du att kunna jämförelse-butik i en one-stop online-marknaden och välja från en meny av olika hälso vårdplaner. (Planerna sägs vara liknande de som finns tillgängliga för statligt anställda, däribland medlemmar av kongressen.)

Försäkringsbolag som säljer politik genom de statliga utbyten kan ladda äldre folks mer än yngre - och de kan också lägga tilläggsavgifter på upp till 50 procent på de premier för rökare - men de kan inte förneka eller begränsa täckningen eller ta ut högre premier baserat på tidigare eller nuvarande hälsotillstånd.

Hur mycket dessa försäkringar kommer att kosta eller hur prisvärd de blir är inte klart. Lagen ger subventioner eller skattelättnader för enskilda och familjer vars inkomster är under en viss nivå för att köpa politiken till lägre kostnad, och det gör Medicaid (det statligt drivna vården skyddsnät) tillgängliga för många fler människor i alla åldrar.

Men under ett 2013 avgörande Högsta domstolen tillät enskilda stater att besluta om att utöka Medicaid, och inte alla stater kommer att göra det. För upp-to-date info, kontakta din statliga sjukförsäkring Assistance Program (SHIP); se bilaga A för dess telefonnummer.

Du kan hitta information om de nya statliga försäkringsbörser och uppgifter om planer för hälsovård som blir tillgängliga genom dem på Internet från den 1 oktober 2013. Gå till Healthcare.gov för länkar till försäkringsbolag alternativ som finns i ditt tillstånd och registreringsinformation.

Enligt den nya lagen, kommer människor som inte köper sjukförsäkring vara skyldiga att betala skatt straff. (De som är ansvariga för straffet men inte betala det kan förlora framtida skatteåterbäring, men de kan inte fängslas eller har panträtt sätta på deras egendom.) Men du kommer inte att behöva betala det om någon av följande är sant:

  • Du behöver inte lämna in skattedeklarationer.
  • Den billigaste försäkring skulle kosta mer än 8 procent av din inkomst.
  • Du kan visa ekonomiska svårigheter.
  • Du är en indian.
  • Du är en del av en religiös grupp som uppfyller kraven för skattebefrielse.
  • Du är i fängelse.

Du behöver inte köpa extra sjukförsäkring, och därför kan inte bestraffas, om du har Medicare eller Medicaid.

Få sjukvård utan försäkring

Om du inte kan köpa en försäkring du har råd och inte berättiga till stöd, kan du fortfarande att kunna få medicinsk vård från samhället kliniker som ger vård för oförsäkrade personer gratis, till låg kostnad, eller enligt din förmåga att betala . För att hitta kontaktuppgifter för eventuella kliniker som finns i ditt område, går till USA Health Resources and Services Administration katalogen.