Vad är en skruvmejsel Cocktail?

May 6

En skruvmejsel cocktail är en populär alkoholhaltig dryck, traditionellt beredd med två delar vodka och en del apelsinjuice. Det är oftast serveras i ett högt highballglas med is, som också kallas på klipporna. Denna dryck kan förbättras med en orange eller citron skiva att lägga en festlig garnering till drycken. Medan drycken kan göras när som helst, är det ofta begärs under dagtid händelser, såsom formella luncher eller bröllop mottagningar där alkoholdrycker serveras. Detta är en klassisk drink, ofta haft för sin lätta, uppfriskande citrus smak.

Skruvmejseln cocktail har funnits sedan slutet av 1940-talet. Enligt kulinariska lore, det var uppkallad efter de amerikanska ingenjörer som spetsade burkar apelsinjuice med vodka, och sedan används faktiska skruvmejslar att blanda drycken. Sedan dess har många samtida versioner skapats genom att lägga till andra smaker och sprit till grundblandningen.

Den primära alkoholingrediens i en skruvmejsel cocktail är vodka. Detta är en populär destillerad sprit, gjord mestadels av vatten och etanol, och ofta framställs från fermenterad spannmål, potatis, råg eller vete. Dess alkoholhalt kan vara så hög som 50 volym-%, vilket gör vodka en mycket stark, rusdrycker. Tillverkad i hela världen, flera varianter av vodka existerar, även några smaksatta sorter, och alla av dem kan användas för att göra denna gemensamma bar dryck.

Folk förknippar ofta vodka med välkända importerade ryska varumärken, av vilka några har funnits sedan 15-talet. Rysk vodka ofta destilleras med vete och råg korn. Andra premiummärken av sprit inkluderar de som importeras från Frankrike, Sverige och Polen. Sådana importerade typerna är ofta smaksatt med extrakt av vanilj eller citron, som har ökat i popularitet sedan 1990-talet. Ofta kan smaksatt sorter användas i skruvmejseln cocktail istället för vanlig vodka.

Andra typer av sprit eller juice ibland blandas in i hopkok, förutom apelsinjuice, då den förbereder skruvmejseln cocktail. Till exempel att lägga till en söt italiensk likör, t.ex. Galliano eller Amaretto, kan ge drycken en unik smak. Ibland lägger ananasjuice till den traditionella receptet, för att ytterligare förbättra sina citrus kvaliteter, och att lägga till en touch av naturlig, fruktig sötma.

  • Skruvdragare kan garneras med citron eller apelsinskivor.
  • En Jigger används för att mäta alkohol för att göra en skruvmejsel.
  • Vodka, som används för att göra en skruvmejsel.
  • En skruvmejsel innehåller apelsinjuice.