Vad orsakar Facial dermatit?

April 8

Det finns många saker som kan orsaka ansikts dermatit, vilket är ett tillstånd som kännetecknas av svullna, irriterad, kliande hud. En av de vanligaste orsakerna till ansiktseksem är kontakt med ett ämne som orsakar en allergisk reaktion. I vissa fall finns det emellertid ingen främmande substans inblandad med att producera den gemensamma med dermatit irritation. Istället kan en person utveckla det på grund av torr hud eller en onormal funktion av immunsystemet. Intressant nog finns det även en möjlighet att en person kommer att utveckla eksem på grund av stress.

I många fall är orsaken till ansikts dermatit kontakt med en substans som irriterar den påverkade persona € s hud. Till exempel kan en person utveckla den efter tvätt ansiktet med en ny tvål eller med hjälp av en ny typ av hud lotion eller solskydd. En individ kan också utveckla dermatit om hans ansikte vidrör en handduk eller annan trasa som har tvättats i ett rengöringsmedel som irriterar hans hud. En person kan till och med utveckla den efter rengöring med en irriterande kemiska och röra ansiktet med en hand som har spår av kemikalien på den.

Många fall av ansikts dermatit utvecklas på grund av en irriterande kemikalie, men det finns andra möjliga orsaker också. Till exempel kan en person utvecklar ansiktseksem eftersom hans hud är extremt torr. Vissa människor är ovanligt benägna att torr hud och kan utvecklas ofta irritation på grund av det. Andra däremot, kan utvecklas det på grund av att dricka för få vätskor eller som en reaktion på den torra värmen i sina hem under vintermånaderna. Vissa människor även hitta tid utomhus i kallt om torkning tillräckligt för att orsaka eller bidra till eksem.

Vissa människor kan utveckla ansikts dermatit på grund av problem som utvecklas inom sina kroppar. Till exempel kan en person utveckla detta tillstånd som ett symptom på ett dåligt fungerande immunförsvar. Vissa kan också utveckla det som en reaktion på känslomässig stress.

Intressant, kan repor orsaka en person att drabbas av ansikts dermatit också. Till exempel, om en person har kliande hud i ansiktet, kan han skrapa och omedvetet skada huden. Detta kan leda till svullnad, rodnad och klåda gemensamt med dermatit.

Behandlingen för ansiktseksem beror vanligtvis på vad som orsakat den. Om orsaken är kontakt med ett visst ämne, avbryta användningen sannolikt att hjälpa. För dermatit som kvarstår eller har andra orsaker, kan läkare rekommenderar användning av krämer som hydrokortison eller salvor som innehåller steroider. Orala läkemedel som verkar på immunsystemet eller undertrycka allergi mediciner kan användas också. I vissa fall kan läkarna ens ordinera ångestdämpande mediciner för att behandla eksem.

  • Tvätt tvål kan orsaka ansiktseksem.
  • Hydrokortison krämer kan hjälpa till att lindra klåda i samband med ansiktseksem.
  • Dermatit kan vara röda och kliande.