Vad är ett trubbigt instrument?

April 6

Frasen "trubbigt instrument" används för att beskriva en typ av vapen som saknar en skarp spets eller kant. Exempel på ett trubbigt instrument inkluderar basebollträn, käppar, stenar och hockeyklubbor. Däremot penetrerande instrument, såsom knivar eller kulor, har vassa spetsar och kanter och brukar orsaka sår lättare än trubbiga instrument.

Normalt är effekten av användningen av ett trubbigt instrument som kallas trubbigt kraft trauma av läkarkåren. Blunt force trauma har en mängd olika nivåer i samband med det. Mindre trubbigt kraft trauma manifesteras i blåmärken och inte leder till bestående skador. Allvarligare fall av trubbigt våld trauma är markerade med skrubbsår, skärsår och hjärnskakning, och kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Det är ofta svårt att avgöra omfattningen av trubbigt våld trauma på grund av inre skador som har få eller inga yttre symptom.

Blunt force trauma skiljer från att tränga trauma. Penetrerande trauma orsakas vanligen av en penetrerande instrument som kommer in i kroppen. Även trubbigt kraft trauma kan bryta huden, den enhet som används för att orsaka skadan normalt inte tränga igenom kroppen.

I de flesta rättsfall som involverar ett trubbigt instrument, är det instrument som används som ett vapen av en person som uppsåtligen skadar en annan person. Instrumentet i dessa fall kan också beskrivas som den trubbigt våld vapen. Trubbiga instrument är vanliga i brott eftersom de ofta vanliga objekt som är lätt tillgängliga.

De mest typiska fall med trubbiga instrument är rån, brott av passion och hatbrott. Påföljder för användning av ett trubbigt instrument i ett brott beror på svårighetsgraden av skadorna. De allvarligaste straff söks då användningen av trubbigt våld vapen leder till döden.

Trubbiga instrument är ett populärt vapen i filmer. I actionfilmer, gör en karaktär ofta användning av ett föremål som ligger i närheten, till exempel en planka eller en möbel, att attackera en annan person eller för självförsvar. Trubbiga instrument också med i gänget-kampen scener och upplopp tagningar.

Liksom de flesta vapen, är trubbiga instrument används inte alltid avsiktligt. Skador från trubbiga instrument kan ske av misstag genom vårdslöshet eller försummelse. Generellt kan skador som orsakas av denna typ av användning fortfarande åtalas, men lägre straff vanligtvis tilldelas. Det är en bra idé att hålla objekt som kan användas som trubbiga instrument ifrån ensamma barn för att förhindra oavsiktliga skador.

  • En fälthockeyklubba är ett trubbigt instrument.
  • Någon slog i huvudet med ett trubbigt instrument kan få en hjärnskakning.