Vilka är de olika typerna av laktosfria livsmedel?

September 7

Laktos är en sockerart som finns i mjölk hos kor och andra däggdjur, såsom getter och får. Många olika typer av laktosfria livsmedel finns, inklusive de flesta kött, frukt och grönsaker, smör, oljor och vissa typer av bröd. Även mjölk, den främsta källan till laktos, finns som inte innehåller någon laktos. Skaldjur som är som buljonger, utan grädde eller mjölk till, är också laktosfria. Dessutom har många sötsaker, såsom gelatin, lakrits, och frukt Isglass, är också fria från laktos. I huvudsak kan de flesta icke-mejeriprodukter klassificeras laktosfria livsmedel av en typ av en annan.

Frukt och grönsaker är två stora sorter av laktosfria livsmedel. Så länge grönsakerna arenâ € t panerad eller tjänstgöra i en krämig sås, de är alla laktosfri. Frukt arenâ allmänhet € t tjänat på detta sätt, och som ett resultat, ingen innehåller laktos. Dessa är också olika typer av livsmedel som innehåller mycket vitaminer och näringsämnen som krävs för en hälsosam kost.

Kött är en annan stor grupp av laktosfria livsmedel. Kött är muskelvävnaden hos djur, och som sådan doesnâ € t innehålla något laktos, såvida köttet har panerad eller kokas i en sås som innehåller laktos. Det innebär att vem som helst som lider av laktosintolerans kan äta nötkött, fläsk, lamm, fågel och fisk med inga problem alls. Många korvar, wiener och vissa lunch kött gör innehåller laktos, dock. De flesta köttfria alternativ som tofu, nötter och frön är laktosfria livsmedel.

Flera bröd och spannmål är laktosfria livsmedel. Alla typer av bröd gjort främst från vatten, såsom franska eller italienska bröd, brukar inte innehåller någon laktos. Andra saker som riskakor, skorpor och popcorn kakor don också € t innehåller laktos. De flesta korn är också laktosfria livsmedel, vilket innebär att en person som lider av laktosintolerans kan äta pasta, ris, havre, bulgar, och majsmjöl utan problem. Vissa bröd, muffins, våfflor och pannkakor är gjorda med mjölk, och är inte lämpliga för dem med laktosintolerans.

De flesta andra livsmedel är typer av laktosfria livsmedel. Bokstavligen allt som inte tillverkas av mjölk eller ost produkt är laktosfri. Detta lägger en stor mängd livsmedel, såsom popcorn, ketchup, sylt, jelly beans, och majonnäs till listan av laktosfria livsmedel. Personer som lider av laktosintolerans bör se över ingredienserna i något som de misstänker kan innehålla mjölk. Generellt sett är dock de flesta livsmedel är fria från laktos och är därför säkra för vem som helst med laktosintolerans att äta.

  • Sylt och gelé vanligtvis inte innefattar laktos.
  • Popcorn är en laktosfri mat.
  • Frukt Popsicles är laktosfri.