Vad är en Pocket Cruise Ship?

October 24

Som ett alternativ till full storlek kryssningsfartyg erbjuder fickan kryssningsfartyg många av samma bekvämligheter men ofta bär betydligt färre passagerare, vilket leder till en mer intim kryssning erfarenhet. Generellt med tillräckligt hytter för att rymma ett par hundra passagerare bekvämt, det finns fick kryssningsfartyg i tjänst idag som kommer att ge boende för upp till fem hundra personer.

Idén om en ficka kryssningsfartyg har funnits i flera decennier. Under årtiondet av 1960-talet, började kryssningsrederier att titta på möjligheten att driva mindre kryssningsfartyg som skulle erbjuda kryssning paket som sprang för ett par dagar och kallas vid en serie portar som var relativt nära varandra. Tanken var att bibehålla samma nivå av bekvämligheter som finns med den traditionella storleken på kryssningsfartyg, men erbjuder dem i en inställning som ansågs mer intim. Som en extra attraktion, skulle en ficka kryssningsfartyg vara idealisk för kortare kryssningar, som gjorde det möjligt för personer som inte kunde ta tid för längre kryssningar att njuta av en helg på vattnet och fortfarande vara tillbaka i tid för arbete på måndag morgon.

Många av de fick kryssningsfartyg i drift idag började livet som större fartyg som har eftermonterats att omfatta större och mer lyxiga stugor, expanderade nöjesområden, ångbad, pooler och gym. Allteftersom populariteten för fick kryssningen ökade, var fler pocket kryssningsfartyg konstruerats och byggts enligt specifikationer som tillåter dem att anlöpa hamnar där större kryssningsfartyg kan inte. Detta har gjort pocket kryssningar till att omfatta stopp som skiljer sig från andra kryssningar, lägga ännu en unik touch till upplevelsen.

Många kryssningsrederier köra paket med en ficka kryssningsfartyg från tidig vår till sen höst. Att ge en enkel tillflyktsort samtidigt erbjuda fina middagar, mycket sol, kvällsunderhållning och samtal på en serie av tätt placerade portar, är fickan kryssningsfartyg ofta den ideala lösningen när behovet av att koppla är stark, men tiden är begränsad.

  • Traditionella kryssningsfartyg transportera tusentals passagerare på en gång.
  • Buffémåltider är vanligtvis serveras på kryssningsfartyg.