Hur väljer jag det mest effektiva botemedel mot tånagelsvamp?

September 4

Tånagel svampen är en infektion av nageln och är den vanligaste typen av spik abnormitet. Det kan ta upp till ett år att bota tånagelsvamp, även känd som onykomykos, och i vissa fall svampdödande läkemedel eller kirurgi behövs. En läkare kommer normalt att börja behandla svampen genom att föreslå att en svampdödande lack eller salva användas som ett botemedel mot tånagelsvamp. Det finns också många naturläkemedel och hemgjorda lösningar som tros vara till hjälp för att bota tånagelsvamp eller förhindra spridningen av svampen till andra naglar.

Svampar trivs i fuktiga, mörka utrymmen, vilket gör fötterna perfekt miljö för tillväxt. Vanligtvis svampar, så kallade dermatofyter, infekterar spiken genom små nedskärningar i spiken eller genom små utrymmen mellan nageln och nagelbädden. Personer med dålig cirkulation i fötterna är mer mottagliga för upphandlande en tånagelsvamp, eftersom immunförsvaret är mindre sannolikt att försvara sig mot infektionen.

Svampdödande läkemedel, såsom Lamisil och Sporanox, bör vidtas endast under ledning av en läkare. En person kommer att behöva ta ett blodprov innan man tar medicinen, och läkaren kan behöva kontrollera personens hälsa hela sex till 12 veckors behandling på grund av de allvarliga risker och komplikationer som kan uppstå. Biverkningar av denna bot för tånagelsvamp inkluderar leverskador, utslag, huvudvärk och diarré. Dessa svampdödande läkemedel tillåter den nya nageln att växa fritt av infektionen, och så resultaten är bara sett en gång en helt hälso spik har vuxit i. Kirurgi som ett botemedel för tånagelsvamp är den mest invasiva alternativet, eftersom spiken under förfarandet är fullständigt avlägsnas och den del av tån som växer spiken förstörs.

En antimykotisk lack är en typ av nagellack som appliceras på nageln och huden dagligen för att avlägsna svampen. Vanligtvis är lacket anbringas i en vecka, då personen kommer att ta bort uppbyggnaden av polish, tvätta och torka nageln noggrant och börja reapplying polishen. Denna process kan ta upp till ett år att bli spiken av svampen. Aktuella salvor och krämer är också tillgängliga för användning som ett botemedel för tånagelsvamp. Arkiverings ned toppen av spiken rekommenderas, eftersom det kommer att möjliggöra att läkemedlet lättare kan absorberas.

Naturliga och hemgjord rättsmedel är också effektiva tånagel svampangrepp botemedel, och de har inte riskerna för allvarliga biverkningar som förknippas med orala anti-svamp läkemedel. Tea tree olja är en naturligt förekommande anti-svamp, och det är en av de mest populära alternativ till kemiska botemedel. Tea tree olja kan kombineras med andra ingredienser såsom olivolja, timjanolja och lavendel för att behandla svampen. Blötläggning av infekterade nageln i LISTERINE eller tillämpa Vicks VapoRub är också populära huskurer. Vissa människor rekommenderar att du använder ättika, äppelcidervinäger eller Clorox lösning blandar att befria spiken av svampen.

  • Svårt infekterade tånaglar som inte svarar på behandlingen kan behöva tas bort.
  • Ättika är en populär lösning för tånagelsvamp.
  • Äppelcidervinäger är ett populärt alternativ för att behandla tånagelsvamp.
  • Krämer kan användas för att motverka tå svamp.