Vilka är de olika Matberedare Delar?

January 1

Mat processor delar inkluderar lock, skålar, langare och blad. En matberedare är en liten elektrisk kök apparaten är ansvarig för strimling, hacka, skivning, knådning och galler livsmedel. Även liknar en mixer, matberedare fungera bättre med livsmedel än vätskor på grund av sin runda, skålformad design.

Lock krävs för matberedare så de snurrande bladen inte skadar operatören och maten flyger inte ur skålen. De flesta lock är tillverkade av starka, tydliga plast och har spår längs sidan som hjälper locket snäpper på plats. Den övre delen av locket innefattar även en hög cylinder där livsmedel droppas i processorn under drift. Denna cylinder ger operatören möjlighet att lägga mat på maskinen utan att behöva stänga av maskinen eller öppna locket.

Skålar är där själva maten placeras under förädlingen. Locket skall bifogas för matberedare delarna att arbeta och när locket är säkrad och maskinen påslagen, bladen snurra i skålen för att hugga maten. Skålarna innehåller ett handtag så att bearbetade livsmedel kan lätt hällas ur skålen. Många processor skålar inkluderar även mätningar längs sidan så att föraren kan se hur mycket mat har bearbetats.

En av de mest hjälp matberedare delar är pådrivaren. Pådrivaren är utformad för att passa perfekt i det höga cylindern på processorâ € s lock. Dess syfte är att driva mat i skålen eller på bladbäraren medan processorn är i drift. Pådrivaren hindrar maten från att flyga ut ur skålen från spinning blad och är också en säkerhetsåtgärd för att hindra föraren från att skära av de vassa knivarna.

Den mest variation i livsmedel processor delar kommer från kniv bilagor. Grundläggande maskiner kommer ofta komma med en S-formad blad som sitter ner i skålen och fästs genom ett centrum stolpe. När maskinen slås på, snurrar klingan inuti skålen och kotletter maten i små bitar. Bladen kommer att snurra kontinuerligt eller kan ställas in för att snurra intermittent om maskinen slås till pulsläge.

Andra typer av blad mat processor delar innefattar skivning, rivning, och upprivarfingrar. Till skillnad från den S-formade blad som sätts in i skålen i matberedare, dessa andra bladen faktiskt sitta i en rund bladhållaren. Bäraren är platt och har en post i mitten som passar ned i mitten av skålen. Utbytbara blad är popped till bäraren och när matberedaren är igång, snurrar transportören så bladen kommer att skära någon mat föll på bäraren toppen.

  • En matberedare.
  • Spinning blad är en del av matberedare.