Vad är Lancashire ost?

December 17

Lancashire ost i allmänhet görs i Lancashire, England, och det är alltid gjord av komjölk. Den har en smulig konsistens och en mild smak när osten är ung, men när det blir äldre, mognar smaken och blir skarpare. Det hårdnar också lite när det åldras, medan yngre ost är generellt mycket mer fuktig. Mest Lancashire ost som säljs i butikerna är den yngre sorten, medan den äldre typen är mer av en specialitet objekt.

Som Lancashire åldrar, det finns faktiskt olika namn för det. Krämig Lancashire ost är den yngre typ. I de flesta fall har denna typ av ost endast åldrats under omkring fem månader eller så. När osten åldras längre, det kallas välsmakande Lancashire. Längden på åldrande på denna typ av ost kan variera beroende på enskilda ost makerâ € s preferenser, men sex månader är en bra ungefärlig nummer.

En tredje typ av Lancashire ost har utvecklats under senare år kallas smulig Lancashire. Denna typ är i allmänhet yngre än vanlig Lancashire, och den har en mjölkaktig smak. Alla de olika typer av Lancashire ost har liknande recept med några skillnader här och där. Den primära sak som skiljer dem är längden på åldrandet.

Lancashire är i allmänhet en god ost att använda i matlagning, och det finns en hel del recept kräver det. Detta beror delvis på att det är känt för att vara bra för recept som behöver smält ost, och det upprätthåller en bra konsistens vid upphettning. Många människor i Lancashire vilja sätta osten på deras toast, och det har till och med kallats "brödrost" ost av just det skälet.

Den normala recept att göra Lancashire innebär att man tar cowâ € s mjölk och sätta en startkultur tillsammans med löpe, vilket är ett enzym från djurmagar. De två ingredienserna hjälper mjölken att ysta snabbare och på ett mer användbart sätt. Två dagar till ett värde av ostmassa används normalt. När samlas, är ostmassan saltas och tryckte minska fukt och göra dem till fasta bitar. Efter det, är produkten insvept i gasbinda med vax och fick åldras under flera månader.

Historiskt sett är denna typ av ost relativt ny. Även om människor har gjort ost i det området i hundratals år, har osten som för närvarande kallas "Lancashire cheese" bara funnits sedan 19-talet. Liksom många ostar, var det utvecklades främst av praktiska skäl som ett sätt att bevara mjölk.

  • Lancashire ost tillverkas av komjölk.