Vad är Spånskivor Flooring?

July 15

Spånskiva golv är undergolv tillverkat av grov sågspån kombinerat med harts. Den sågspån och hartsblandningen är värmebehandlas och pressas för att bilda stora ark. Spånskivor kallas också spånskivor; Det är lätt att se de små bitar av sågspån som utgör golv ark. Spånskive golv görs i olika tjocklekar; varje standardtjocklek är färgkodade för enkel identifiering. Hög densitet spånskiva används för undergolv, eller basen för matta eller annat golvytan, eftersom det är billigt, men ändå tunga.

Endast hög densitet spånskiva är användbar för golv. Det finns tre kvaliteter eller densiteter av spånskivor tillverkas idag: normal, medium och hög densitet. Normal densitet spånskiva är ganska mjuk, medan medel tät spånskiva är fastare. Hög densitet spånskiva är inte lika porös som de andra två; det är den mest vattentåliga av de tre typerna. Vatten skadade spånskiva bryts lätt ned.

Hög densitet spånskiva golv ska vara tydligt märkta som sådana när det är till salu, eftersom de andra typerna spånskivor är inte lämpliga för användning som golv. De mindre täta spånskivor eller spånskiva typer kan användas för låda liners i vissa möbler som byråar. Hög densitet spånskiva används för vissa köksskåpstommar och stationära datorer samt undergolv.

Chipboard golvbeläggningsskivorna koppla samman i en not och fjäder-metoden. De med hög densitet spånskivorna måste mätas och kapas för att passa golvyta samt hemmets regelavståndet. Skivorna spikas eller skruvas ned. Ett problem med spångolv är att theyâ € re mottagliga för knarrande ljud inom några veckor av installationen. Lösa brädor kan också orsaka en studsande känsla av att en person kan märka när man går på golvet.

Det är viktigt att hög densitet spånskiva golvbeläggningsskivorna är tätt bundna för att bilda ett undergolv mindre benägna att gnissel. En annan vanlig företeelse med spånskiva golv är deras tendens att bubbla. Varje bubblande eller blåsor kan oftast slipas ner platt. Spånskivor golv ark kan köpas i sorter som är mögel- och termiter beständig. Lagar kan kräva alla spånskiva golv tillverkade för att vara flamhämmande.

Hög densitet spånskivor golv anses lång hållbarhet och tuff. Den kan användas som en bas eller undergolv för alla typer av golvbeläggningar inklusive mattan, sten, trä och keramiska plattor. Spånskiva golv vanligtvis inte används för huvudsakliga golvbeläggningar; den pressade sågspån och harts effekt ISNA € t den mest attraktiva utseende. Stål och cement är alternativ till en hög densitet spånskivor undergolvet.