Vad kan jag göra med Date Frukt?

May 25

Även om inte alla är medvetna om det, är datum frukt en av de mest mångsidiga frukter i världen. Användbar i alla möjliga recept, kan torkade dadlar användas i sallader, olika typer av bröd, och till och med som ett substitut för vitsocker inom glassrecept. Om du råkar ha några Medjool datum till hands och är inte säker på vad man ska göra med dem, här är några förslag för att få dig att tänka.

En av de vanligaste av alla datum recept är datum bröd. De flesta recept är mycket lik bananer mutter bröd. En välsmakande exempel från Mellanöstern är känd som tamriah. Tillverkad med datum pasta, vetemjöl, ghee, olja, socker och cardamon frön, är tamriah bara söt nog för att tillfredsställa men inte så stark att den blir skämd en stor måltid. Brödskivorna lätt och är ett bra alternativ för ett snabbt mellanmål samt något att njuta av till frukost eller med en kvällsmåltid.

Tillsammans med att göra bröd, kan många av dessa recept för med datum frukt också modifieras för att göra muffins. För lite extra textur, är det möjligt att inkludera tärnade bitar av datum frukt i smeten. Muffins av denna typ är också stor på morgonen med en kopp kaffe, eller som en enkel efterrätt behandla när toppad med cream cheese glasyr.

Torkad datum frukt är också mycket bra som ett tillägg till gröna sallader. Grovt hacka de torkade dadlar och strö dem på en sallad hjälper till att lägga till en något söt smak utan att dominera smaken av greenerna och andra ingredienser. Om en enkel olja och vinäger dressing används, hjälper det datum frukten faktiskt att accentuera smaken av förbandet ingredienserna på ett subtilt sätt samt lagt textur till salladen själv.

Du kan även använda datum frukt för att göra din egen socker för olika recept. Helt enkelt baka frukten vid hög temperatur under tio till femton minuter eller tills frukten är torr och hård vid beröring. Efter att den hårda frukt till sval, slipa det datum frukten med en handkvarn eller i en matberedare. Bäst av allt, du får bestämma hur fina eller grova du vill att korn av din dejt socker vara.

Försök med datum frukt i några av dina recept som kräver andra typer av frukt. Du kanske tycker att resultaten är bättre än det ursprungliga receptet, och tillåter dig att presentera något nytt och annorlunda till familj och vänner. Även om du kan använda torkad frukt, tänk på att du även kan använda hydratiserade datum för en annan struktur och mindre av en koncentrerad sötma.

  • Torkade dadlar.
  • Datum som växer på en dadelpalm.
  • En skål med Medjool datum.