Vad är ett bromsbelägg?

August 9

Ett bromsbelägg är ett friktionsmaterial bundna till stålbromsbackar eller kuddar. I de flesta fordons bromsbelägg och skor, är bromsbelägget nitade till metallplattan eller sko. Som bromsbelägget slits, kan bromsarna prat, gnäller eller skrika. Lämnas utan tillsyn, kommer bromsbelägget fortsätta att bära fram nitarna börjar äta i rotorn eller trumman och generera behovet av en dyr broms reparation. Bromsbelägg och bromsbackar vanligtvis ersätts som en enhet, till skillnad från tidigare broms jobb som krävs för ett nytt bromsbelägg tillämpas på fordonets bromsbelägg.

Vid beslut om nya bromskomponenter för ett fordon, det finns ofta många alternativ för den typ av bromsbelägg används. Som regel är det bromsbelägg som innehåller en livstidsgaranti ett mycket hårt friktionsmaterial. Detta material är avsett att bära under lång tid, kräver mindre frekventa broms förändringar. Nackdelen är att detta mycket slipande substansen är benägen att bära ut broms rotorer och bromsbackar i en mycket snabbare takt än de ursprungliga typ bromsar. När du väljer en livstid bromskloss, är det klokt att referera fordonstillverkarens rekommendation.

När det är dags att byta bromsbelägg på alla fordon, är det alltid viktigt att byta båda sidor av en axel samtidigt. Även om det kan vara frestande att bara ändra den bullriga sidan, kan en ojämn bromsytan orsakar en illa hantering fordonet under bromsförhållanden. Ändra både vänster och höger sida bromsbelägg säkerställer även bromstryck när bromspedalen är nedtryckt. Detta är inte alltid känt i normal dag till dag körning; enligt nödbroms förhållanden, men det kan betyda skillnaden i att framgångsrikt stoppa ett fordon eller vara inblandad i en sladd.

Medan de tidigaste bromsbelägg gjordes med asbest och andra farliga ämnen, har bromsbelägg tillverkas sedan 1970 används inte asbesthaltigt material. Framsteg inom bromsbelägg tekniken har skapat längre livslängd, bättre stoppa bromskomponenter. Använda rymdåldern teknik, kommer en bromskloss ofta pågå i två år eller mer beroende på körvanor. En ny bromsbelägg ska aldrig installeras på en gammal rotor eller trumma. Det är alltid klokt att dyka upp igen rotorerna och skor när du ändrar kuddar.

Beläggningsarbeten rotorerna och skor ger en fräsch och jämn yta för dynorna till hastigt grepp på. Det skapar också en plan yta så dynorna slits jämnt. Om rotorn eller trumman har slitits för tunt, bör den bytas ut för att garantera säkerheten.

  • Ett bromsbelägg är en del av ett fordons bromssystem.
  • Ändra både vänster och höger sida bromsbelägg säkerställer även bromstryck när bromspedalen är nedtryckt.