Vad är Pattern Making?

July 21

Mönster andet innebär design och skapande av mallar som kläder och hantverk kan sys. Mönster är gjorda av bitar av papper former som kan spåras på tyget som ska klippas, med varje enskild mönsterdel tjänar som en form för en enskild del av plagget eller objekt som ska sys. Mönster making kan göras hemma från mer erfarna avlopp eller färdiga mönster kan köpas för hemmasömnadsprojekt.

Ett vanligt sätt att göra ett mönster hemma är att replikera ett plagg som man redan äger. Till exempel, om man har en viss kläder objekt som är utsliten eller åldrande och en ersättare önskas, ett mönster kan skäras från det plagg. Det handlar ofta om att ta isär plagget genom att slita ut sömmarna och demontering objektet i enskilda bitar.

Bitarna av det gamla plagget då kan spåras på tyg som kommer att användas för att skapa den nya plagg. Denna metod resulterar i ett mönster som kan användas för att skapa en ny mantel, men det blir inga anvisningarna. Denna metod för mönsterkonstruktion därför används oftast av erfarna avlopp som vet hur man rekonstruera plagget från mönstret utan detaljer som sömmar, manschetten placering och knapphål förklaras.

Det finns även datorprogram utformade för både industri och hemmabruk som kan användas för mönstertillverkning. Datorstödd konstruktion (CAD) programvara kan köpas och laddas på oneâ € s hemdator för att hjälpa till att utforma nya mönster eller ändra befintliga. Dessa program gör det möjligt för användaren att ändra storlek och ändra mönster för en mer anpassad passform eller ändra mönster enligt oneâ € s önskemål eller behov. CAD kommer att dra, justerar och beräkna mätningar för mönstret. Avloppet sedan skriver, klipper ut och använder mönster för sitt projekt.

Innan utvecklingen av CAD-program, mönster gör haft en lång historia, men symönster användes nästan uteslutande för att skapa kläder för aristokrater eller de mycket rika. Före 19-talet, var det sällsynt för de flesta att ha kläder som var anpassade till deras passform och figur. År 1869, Ebenezer Butterick Förtryckt mjukpappersmönster som är skräddarsydda för enskilda storlekar och sedan sålts. Ungefär samtidigt i industriländerna, symaskiner blev allt prisvärd. Dessa två händelser gav upphov till mönsterindustri, med många företag massproducera mönster för försäljning och många människor som äger symaskiner och att kunna köpa och använda mönstren hemma.

  • Sömmerskor och sömmerskor använda mönster för att skära tyg för att storlek och form.