Vilka är för- och nackdelar med en röd Living Room?

August 5

Rött är aldrig färgen på en blyg viol; att införliva det i någon design kräver en viss djärvhet och önskan att göra ett intryck. En röd vardagsrummet kan fungera som en knutpunkt för många design estetik, men kan ha vissa nackdelar också. Innan du väljer att plaska passionerade crimson om väggarna med överge, noga överväga för- och nackdelar med ett rött vardagsrum.

En eldig färg, rött symboliserar värme, passion och mod. Det kan vara ett underbart sätt att göra en stor, luftiga rum verkar varmare och mer levande. I kalla klimat, kan en röd vardagsrum vara både inbjudande och spännande.

Vissa designstilar lämpar sig för att välja en röd vardagsrum. Modernismen bygger ofta på djärva färgkontraster i klara toner, såsom rött, vitt och svart. Vit eller svart geometriska former kommer att stå ut fantastiskt mot en röd bakgrund, vrida ett vardagsrum i en genomgång konstverk.

I vissa asiatiska traditioner, symboliserar rött maskulinitet, lycka, och makt, och förknippas ofta med kinesiska design. Välja ebenholts eller lackad asiatiska möbler och accenting design med skärmar, silke inredning och kinesisk konst kan göra röda väggar ett perfekt val. Medan han fortfarande en djärv färg, kan med hjälp av rött som huvudfärg i en kinesisk-inspirerade rum tillåter något mer subtila tonala val. Crimson och dämpade röda kan vara lika effektiv som en djärv, brandbil färg.

Det finns vissa nackdelar med en röd vardagsrum som bör planeras innan man börjar på en design. I ett varmt klimat, kan ett rött rum känner eller ser obehagligt varmt. Vad ser fantastiskt i januari kan kvävande i juli, så överväga att begränsa användningen av rött till lätt utbytbara element om varmt väder är en funktion av det lokala klimatet.

Röd färg är notoriskt svårt att täcka upp eller eliminera om väggarna är ommålad. Den djärva färgen visar brister betydligt lättare än neutrala vägg toner, och kan kräva frekvent retuschering. Röd färg kan vara en dålig idé om att leva i en hyra enhet som kräver ommålning när nödstoppet enheten; Det kan ta flera rockar och yrkesmålerikunskaper för att helt täcka en djärv nyans.

Även rött kan förstärka en känsla av värme och skapande, kan det vara skadligt för dem som söker lugn och ro. Effekten av en röd vardagsrum är stimulerande, och kan inte bidra till en känsla av avslappning eller varva ner. Om en person vill att hans eller hennes vardagsrum för att vara en lugnande reträtt, är röd förmodligen inte det bästa valet för en huvudfärg.

  • Rött är en symbol för värme, passion och mod.