Rengöring ogenomskinligt glas dusch dörrar

October 20

Glasdörrar på en dusch är en elegant modernt utseende, men uppbyggnaden av duschrester på insidan kan vara fula även på ogenomskinligt glas. Dusch dörrar kommer i många former och alla måste vårdas på ett liknande sätt för att hålla dem ser ut som nya, rengöring, skydda och förebygga är nycklarna till snygga glasdörrar.

  • Rengöring. Den vita filmy rest, tvål avskum, på dina duschdörrar orsakas oftast av tvål och är svårt att bara skölja bort, medan fläckar på dörrarna skapas av mineralfyndigheter från vattnet. I många fall kan vara lite svårt att bara torka av, du kan hitta dig själv spendera en hel del tid på uppgiften, men det finns ett par sätt att göra processen snabbare, den första är en Mr Clean Magiskt suddgummi . Denna produkt kan användas för att befria dina glasdörrar av ansamling med mycket mindre skrubb än normala rengöringsmedel för badrum, den generiskt motsvarande finns i många dollar butiker fungerar lika bra och är mer kostnadseffektivt, så är den andra metoden. Om du hellre vill använda något du har hemma bakpulver kan göra susen också, tillämpa vissa bakpulver med en våt svamp och använder lite mild skrubb kommer också att arbeta för att skära igenom resten.
  • Skydda. Det finns produkter som används i bil detailing att du också kan komma till användning i din dusch för att skydda ditt glas och även dina brickor från fyndigheter av dessa slag. En sådan produkt kallas Clean Shield, den kommer i en kräm för dina glasdörrar (eller en gel för dina kakel eller duschväggar), se till att läsa och följa instruktionerna för användning för att främja bättre resultat. Detta skapar en barriär mellan ytan av glaset och vattnet låta det pärla och rulla av.
  • Förhindra. Som nämnts ovan, är tvål avskum ett resultat av tvål och kan lätt undvikas genom att använda flytande tvål i duschen, sköljer flytande tvål mer fullständigt lämnar mycket mindre rester än barer. Den bästa metoden, men för att förhindra uppbyggnad av både tvål avskum och mineralfyndigheter är att skrapa din dusch efter varje användning.

Innan du tillämpa någon barriär produkttyp till din dusch bli säker på att det är helt rent, och helt torr. Milda badrum eller dusch rengöringsmedel kan användas efter tillämpningen av dessa. Dessa tekniker när de används tillsammans kommer att hålla din dusch renare längre och göra de "djupa" rengör mycket lättare.