Vilka är de bästa källorna för First Mortgage Råd?

October 21

Köpare överväga många faktorer när få ett hypotekslån, men första gången köpare har ännu fler saker att tänka på. Lyckligtvis för låntagare, det finns många källor för första inteckning rådgivning. Några av källorna inkluderar statliga publikationer, fastighetsmäklare litteratur och material från finansiella gurus. Ofta människor hitta råd på nätet eller genom familj eller vänner. Oavsett vilken källa en person använder, det finns vissa försiktighetsåtgärder som han eller hon behöver för att ta.

Vissa platser att hitta tryckta källor för hypotekslån råd är finansiell rådgivning böcker, regerings pamfletter och tidningsartiklar. När en person samråder tryckt material, han eller hon behöver för att anse att den kan innehålla felaktig information. Detta beror på att lagar, ekonomiska klimat, och andra faktorer ändras ofta. En bok skriven 2001 kanske inte har korrekt information om en person köper ett hus tio år senare under 2011, till exempel.

Dessa yrkesutövare med bolån, såsom utlåning företag och mäklare, ofta erbjuda bottenlån rådgivning. Detta kan trycksaker, personlig rådgivning, eller online material. Vanligtvis uppdatera de här materialet regelbundet, och personalen känner till de nyaste regler och marknadsfrågor.

Finansiella experter kan också ge hypotekslån råd. Ofta är dessa experter värd tv-program, skriver böcker och artiklar, och erbjuda seminarier och workshops. Normalt har en expert en webbplats där intresserade människor kan hitta information om vad han eller hon erbjuder. De flesta ekonomiska experter genomföra workshops och seminarier i större städer.

Många regeringar erbjuda information om första inteckning rådgivning. Vissa har publikationer som är gratis eller tillgänglig för en liten avgift. Ibland kan en myndighet kommer att erbjuda workshops genom en lokal byrå, såsom en förlängning kontor eller universitet. Många gånger kan man använda informationen från ett annat lands regering om deras regering inte erbjuder den här informationen.

Lokala källor kan inkludera familj, vänner, och planerare eller finansiella tränare. Vanligtvis kommer familjemedlemmar och vänner dela sina erfarenheter och föreslå tillförlitliga resurser för att få en inteckning. Finansiella planerare och tränare har fördelen av att analysera en persons fulla ekonomiska situation.

Andra lokala källor för råd inkluderar banker, bostadsmäklare och låneinstitut och fastighetsbolag. Dessa företag har oftast ett ekonomiskt intresse och typiskt vinkla sin information till deras fördel. Ofta en person vinner den bästa första inteckning rådgivning genom att kombinera information från flera källor.

Det finns tre typer av inteckning rådgivare. Den bundna rådgivare arbetar för en långivare och lutar hans eller hennes råd till vinst detta företag. Den fler bundna rådgivare fungerar för flera långivare, medan den oberoende rådgivare inte är knuten till något företag och omfattar hela marknaden. Varje typ av rådgivare har sina fördelar och nackdelar, och en person bör fråga som har hyrt rådgivaren.

Ibland kan en person har särskilda omständigheter, och begär juridisk rådgivning är den bästa vägen att ta. Även jurister är oftast inte expert på fastighetsmarknaden, kan de erbjuda inteckning råd. Några av de situationer som kan kräva juridisk rådgivning inkluderar inteckning ägande. Till exempel, många experter rekommenderar juridisk rådgivning om en person köper ett hus med någon anknytning till honom eller henne, till exempel en partner av samma kön eller fästman.

Internet erbjuder flera webbplatser som ger tittarna första inteckning rådgivning. En person bör akta sig för osäkra eller skadliga webbplatser och otillförlitlig information. En varningsskylt är en artikel som uppvisar dålig grammatik, som om platsen sattes från ett främmande språk med översättningsprogram. Författaren av webbplatsen bör vara kunnig i språket och nationella eller regionala regler och resurser.

  • Första gången husköpare förhandlar en inteckning vänder sig ofta till konsumentinstitut och finans proffs för råd.
  • Vissa organisationer erbjuder gratis juridisk rådgivning via telefon.