Vad är Wedge Sandals?

October 23

Kil sandaler är ett populärt sommar sko val. Dessa typer av sommar klackar är avskilda från plattformar, stiletter och andra höga klackar genom sin distinkta form. Själva kil elementet är ett stycke. Den löper längs sandalen, även om det är tjockare vid hälen och tunnare eller lägenhet nära tån. Wedge sandaler finns i en mängd olika stilar och är olika från kil skor - som ofta kallas "kilar" som ett samlingsnamn - på grund av deras strappy, somrig överklagande.

Även om båda sorterna lägga höjd bör kil sandaler inte förväxlas med platåskor - även känd som 70-skor - eller höga klackar. En kil sandal kan betraktas som en plattform sko, dock beroende på höjden på skon vid trampdynan. Plattforms skor är typiskt ca 4 inches (10,16 cm) lång vid den främre delen av skon, och kan vara lika högt eller högre på baksidan, eller den övre delen av foten.

Höga klackar eller stilettos kan ha platta sulor, med en extra klack bit under bakre delen av foten. Kilen sandal, dock inte en utvidgning som kommer till en punkt alls. Dess enda görs med en singulär kil. '

Wedge sandaler är tillverkade med en uppsjö av material. Ovanför kilen, är foten ofta täckt och prydd med läder, juveler, pärlstav spetsar, duk och duk. Kilen själv kan formas av någon kombination av trä, gummi, plast, eller den ständigt populära kork. Sommar kilar som består av flätat rep eller snöre, dock är utan tvekan den mest populära. Kallade espadriller, dessa kil sandaler går aldrig ur stil.

Rik på historia, espadrillos blev populär i de katalanska regionerna i ungefär den 14: e talet och har flussmedel i internationell popularitet sedan. Vad var ursprungligen en platt sko som bärs av både män och kvinnor, har espadrille utvecklats till en finare form av sommarskor. Ofta spetsad i en korsmönster upp kvinnans vrister, är den del som täcker foten fortfarande i allmänhet tillverkade av duk, som det var från början. Det är viktigt att notera, emellertid, att termen "espadrille" används i olika länder i stället för termen "gymnastiksko," som är en helt annan typ av sko i Nordamerika.

Kvinnor som normalt inte bär sandaler eller klackar kan välja att bära kil sandaler. Slitna med klänningar eller kjolar, shorts, jeans eller ens affärer slitage, kan rätt sommarkilen piffa upp eller en outfit med en touch av angenäma elegans. Dessutom är en kil sandal kanske mer bekväm än en typisk hög klack eller flip flop, eftersom den har en mer stelnad stiftelse med en bit av en båge.