Vad är en Fern Pine?

July 31

En ormbunke furu eller Afrocarpus gracilior, är en hög vintergröna träd som växer i många delar av USA och i Sydamerika. Det är en ganska härdig träd som normalt inte är mottagliga för insektsskador. Det kan ofta stå emot kraftiga vindar, även de som är associerade med orkaner, så det kan vara ett bra val för att plantera nära en kustregion.

Detta träd växer vanligtvis mellan 40 och 50 fot (12,2 till 15,25 m) höga. Det kan också nå (9,15 m) så mycket som 30 meter bred. Dessa tallar bör i allmänhet placeras 40 till 50 fot (12,2 till 15,25 m) isär när planterade som vindskydd, eller vindbarriär.

Bladen på en ormbunke furu är ljusgröna eller blåaktig-grön färg. De liknar normalt lövverket på en ormbunke snarare än barr. Dessa ormbunksblad liknande blad har oftast en mycket mjuk konsistens och är släta på ytan. Ofta är de långa och tunna med en svag punkt i slutet.

Lövverk växer normalt i täta klungor på trädet. Bladen verkar generellt på tjocka grenar som sträcker sig utåt. Blad kluster sloka sedan eller peka mot marken.

Stammen av detta träd växer ofta på något av en vinkel, snarare än i en rak, upp-och-ned sätt. Det kan ibland tyckas ha mer än en vertikal sektion. Barken på en ormbunke tall är typiskt medel brun färg, och grov utseende. Det kan finnas knutar eller utbuktningar på trädstammen också.

Det kan finnas små, runda frukter från tid till annan på en ormbunke tall. Dessa är normalt ljusbrun eller beige färg, och kan likna valnötter. De innehåller trädets frön, men är inte passar för människor att äta och kan i själva verket vara giftiga.

Detta träd har väl i områden där temperaturen normalt inte sjunker under 20 ° F (-7 ° C). Den trivs i sandiga jordar samt platser där det finns massor av solljus. Dessa faktorer, i kombination med det faktum att detta träd inte förlorar sina blad, gör det till ett populärt skugga träd i Kalifornien.

En ormbunke tall brukar inte kräver stor omsorg för att växa bra. Det kan behöva beskäras då och då om växande utrymme runt det är begränsat. Denna anläggning kan vara ett intressant val för både stads- och landsbygdslandskapet.