Vad är ett nätverk Switch?

June 30

En nätverksswitch är en enhet som hanterar delning av flera datorer eller nätverk på samma dataanslutning. Ett annat namn för denna enhet är en nätverksbrygga, som är en fysisk enhet som ansvarar för routing och bearbeta data inom den öppna system sammankoppling modell. En nätverksswitch ingår inte hubbar eller repeatrar, eftersom dessa enheter inte innefattar någon typ av logiska processorer.

En nätverksswitch kan stödja 10/100 Mbit / s (megabit per sekund) eller 10/100/1000 Mbit / s överförings port priser. Det är möjligt att ha flera switchar arbetar vid olika hastigheter i samma nätverk. Men denna typ av installation lämpar sig till flaskhalsar och begränsar de möjliga vägar som finns för dataflödet.

Dessa enheter är helt avgörande i förvaltningen av ett datornätverk. De fungerar som trafikstyrningssystem inom nätverket, styra datapaket till rätt destination. De används för att ansluta kringutrustning till nätverket och säkerställa maximal kostnadseffektivitet och förmåga att dela resurser.

En typisk installation av en nätverksswitch är två datorer, en skrivare och en trådlös router. Samtliga enheter är anslutna till växeln, och varje varupost skall klart identifieras och anslutningsregler skapas.

När installationen är klar, alla datorer i nätverket, kan använda samma skrivare. Alla datorer kan överföra filer till varandra och vem som helst med ett trådlöst kort kan komma åt nätverket, skriva ut och överföra filer. Switchen är utformad så att de resurser som ska delas utan att minska prestandan.

En enkel analogi för ett nätverksswitch är en polis vid en fyrvägs stopp. Bilarna är de datapaket som skickas från varje enhet när den försöker kommunicera med andra enheter i nätverket. Den "polisman" dirigerar trafiken, skickar data till rätt plats, utan att ha några kollisioner.

Det finns fyra huvudtyper av nätverksväxlar. De fyra typerna är oövervakade switchar, managed switchar, smarta switchar och företag hanteras switchar. Varje olika typer har sina egna styrkor och svagheter som måste beaktas.

En automatisk switch är det billigaste alternativet och används normalt i ett litet kontor eller företag. Dessa utför de grundläggande funktionerna för att hantera dataflödet mellan en delad skrivare och flera datorer. De kan antingen vara stationära modeller eller rackmonterad.

Ett hanterat switch har ett användargränssnitt eller mjukvaruerbjudande som tillåter användare att ändra inställningarna för strömbrytaren. Det finns flera olika metoder för att uppdatera nätverksswitch, allt från en seriekonsoll till en internetbaserad applikation. Denna typ av enhet kräver en kunnig användare att justera inställningarna efter behov.

En smart switch är mellanproduktutbudet mellan en opåverkad och hanterad switch. Användargränssnittet är webbaserat och ställs in med de mest populära standardinställningar. Justeringar en inställning resultera i en automatisk anpassning till den relaterade inställningen.

Ett företag förvaltade nätverksswitch har ett brett utbud av justerbara inställningar för att tillåta användning inom ett stort företag eller organisation. Dessa är vanligtvis hanteras av nätverksspecialister och ständigt övervakas, på grund av storleken och komplexiteten i nätverket.

  • En nätverksswitch är en enhet som tillåter flera datorer att dela på samma dataanslutning i ett nätverk.
  • Nätverk förlitar sig på flera anslutningar och jämnt flöde av data.