Hur man behandlar Vanliga Running Skador

August 1

Fem av de vanligaste kör skador är shinsplints, chondromalacia (löpare knä), Achilles tendinit, plantar fasciit och iliotibial band (ITB) syndrom. Stressfrakturer, som vanligtvis förekommer i små ben i foten, benet eller shin, visar också upp i löpare som övertränar. Löpare måste ständigt skydda mot blåsor, stammar och andra problem som kan hindra deras ansträngningar.

Snabb ökning av körsträcka - eller intensitet pass - kan placera en löpare i farozonen. Det är därför idrottsmedicin yrkesverksamma hänvisar till den stora majoriteten av rinnande skador som "överanvändning skador." Den goda nyheten är att de flesta som kör skador påverkar den mjuka vävnaden, vilket innebär att skadorna är stammarna, i motsats till brutna ben, och läka snabbt med enkla behandling och vila.

De behandlingsmetoder som anges nedan används vanligen på de flesta av de skador som kan uppstå. Bland de kör set, är RICE nyckelordet för att hantera skador. Här är vad som akronym står för:

  • R är för Rest: Ta ledigt! Ingen dedikerad löpare gillar stillestånd, men försöker grit tänderna och träna genom en lindrig skada kan i bästa fall hindrar den naturliga läkningsprocessen. I värsta fall kan den lätt skada blivit allvarligare och slå ut dig att köra i veckor eller månader.
  • Jag är för Ice: Vid första styng eller antydan till en skada, slap en kylklamp på hot spot. Bara 15 eller 20 minuter av kylbehandling minskar inflammation. (Håll inte isen på mycket längre än 20 minuter i en plats eftersom du kan orsaka frys bränna huden.)
  • C är för komprimering: För bästa resultat, linda kylpåse rätt till benet om det är en hamstring eller quadriceps muskeln. Komprimering minskar svullnad.
  • E är för Elevate: Om möjligt, höja skadade området ovanför ditt hjärta. Flop på soffan, en kylklamp inlindad i den skadade muskeln, och stötta benet upp på ett par kuddar.

Om du inte har en kylklamp, prova frysa lite vatten i en liten pappersmugg med en Popsicle-typ stick. Efter det har fryst fast, ta bort is från koppen och, med hjälp av pop stick som ett handtag, ge din sårade område en is massage för 15 till 20 minuter. En påse frysta ärtor, lindade hårt runt en öm muskel, fungerar också.

RICE är ett bra första motattack val för löpare. Det är enkelt och billigt. Men om det efter 48 till 72 timmar av ris (inte fuska på Rest delen!) Skadan svarar inte (eller verkar värre), sedan söka professionell medicinsk rådgivning.