Vad är israelisk Couscous?

November 24

Israeliska couscous är mer än bara couscous gjord i Israel. Den couscous som är mest bekant för de flesta kockar och i förlängningen, till de flesta diners kommer från Nordafrika, särskilt Marocko. Den afrikanska versionen, som israelisk couscous, serveras som grund för grytor eller kalla sallader. Både israeliska couscous och dess mer bekant kusin är en typ av pasta som består av vetemjöl och gryn, även om israelisk couscous, enligt vissa finsmakare, har mer personlighet.

I Nordafrika, är denna lilla pasta kallas berkukes. En mästare på förklädnader, går det under namnet matfoul i Palestina och tar en båge i Libanon, Jordon, och Syrien samt. Ju bättre kända och mer traditionell couscous är mindre, gul, och oregelbundet formade som ett resultat av det faktum att det är en torkad pastaprodukt.

Sauterade vitlök, lök och grönsaker utgör grunden för ett ordentligt förberedda ptimim, som den kallas på hebreiska. Dessa sauterade grönsaker kan kompletteras med kött såsom get, korv, eller kyckling. Efter dessa livsmedel har kokat, hoppar couscousen i potten för en snabb yngel, varefter tillräckligt med vatten tillsätts till ånga pastabitarna.

Pearl, eller israelisk, klockor couscous sin figur, formas till perfekt formade, små klot. Hem kockar som är förtrogna med den redan vet att det väcker att användas i soppor och sallader och gör en perfekt sida för kött eller vegetariska varmrätter. I stället för att ha torkats, är israeliska couscous rostat och har en seg nuttiness som följd.

Kombinationen av rost och deras perfekt runda, pärla liknande former innebär denna typ av couscous erbjudanden kockar en annan textur bas än traditionell torkad couscous. Denna typ av couscous har inga invändningar mot att uttjatade, som har en tillräckligt stark självkänsla att inte upplösas i gröt, liksom dess nordafrikanska motsvarighet. Den behåller inte bara sin form med återuppvärmning men dess härliga täta chewiness också.

Denna maträtt användes först som ett substitut för ris under en tid då det var knappa. Israels Mizrahi invandrare beroende av ris i nästan varje måltid, och dess frånvaro skapade kost olycka. På begäran av regeringen, var ris formade ptitim uppfanns av Osem livsmedelsföretaget, och snart efter, var den runda versionen sätts.

Liknar orzo och risotto, har israeliska couscous blivit en internationell stjärna. Den finns i många internationella gourmetmat mat och restauranger, och toppkockar tävlar med varandra för att skapa unikt originalrecept. Detta är ironiskt, med tanke på att, i Israel, barn är dess största fans, speciellt när det är gjort med tomatpuré. I själva verket har tillverkarna besvarade fans genom att erbjuda den i form av stjärnor och små hjärtan på hemmaplan.

  • Den nötaktig smak av israelisk couscous gör det till ett bra komplement till sallader.
  • Israelisk couscous är mindre mosig än den nordafrikanska sorten.