Hur man förbereder Canned Corn

November 26

Innan du förbereder corn för konservering, börja med majs som har de agnar på och silke bifogas. Detta gör att du kan bedöma majs fräschör. Välj öron med färgglada skal som är fria från fläckar och fukt; silke ska vara gyllene, inte tovigt eller brun.

Här är ett bombsäkert sätt att välja majs som är säker på att vara saftigt och mört: Svagt skal tillbaka skalet för att leta efter skadedjur. Om allt är klart (inga buggar eller mögel), använd din miniatyr för att trycka ner en kärna om en tum nedanför toppen av majs. Om örat har tillräcklig fukt, kommer vätska spruta ut.

Hur man förbereder Canned Corn

Hur man testar och välj majs för konservering.

Konservindustri låg syra livsmedel - såsom majs - kräver tryck konservering för att döda mikroorganismer som är skadliga om de inte förstörs innan intag av mat. Tryck konservering vid 240 grader dödar botulism bakterier. Om denna temperatur inte uppnås och bakterierna inte förstörs, kan man smaka på denna skämd mat döda dig. Enkelt kokande mat på stovetop kommer inte döda någon botulism och bör inte betraktas som en säkerhetssteg.

Majs konserverad

Konserverad majs är en stapelvara i de flesta människors hem. Många inser inte hur lätt det är att lagra denna välsmakande grönsak.

Tillagningstid: 15 minuter

Behandlingstid: Pints, 55 minuter; quarts, 1 timme 25 minuter

Tryck nivå: 10 pounds

Utbyte: 12 pints eller 6 quarts

24 pounds färska majskolvar

Kokande vatten

Canning salt

 1. Förbered dina konservburkar och tvådelade lock (lock och skruvband) enligt tillverkarens instruktioner.

  Håll burkarna och locken heta.
 2. Ta bort skalet och silke från majs. Med hjälp av en vass kniv, skär säden från cob, mäta majs som du går så att du vet hur många totala pints eller liter majskorn du har.

  Under tiden, ta med 1 liter vatten till en koka i en 8-liter kruka (du kommer att använda detta som en reserv).
 3. Placera majs i en 12-quart potten. För varje pint majs, tillsätt 1 kopp kokande vatten; För varje liter majs, tillsätt 2 koppar kokande vatten.

  Placera kastrull på medelhög värme och ta med till en sjuda. Sen minska värmen till medium och låt säden sjuda i 5 minuter.
 4. Slev säden i dina förberedda burkar och häll ytterligare kokande vatten över den om det behövs, lämnar 1-tums headspace. Tillsätt 1 tsk salt till varje kvart burk eller 1/2 tsk salt till varje pint burk.

  Släpp eventuella luftbubblor med ett icke-reaktivt redskap, lägga till mer vatten som behövs för att hålla rätt headspace. Torka av jar fälgar; försegla burkarna med tvådelade lock, hand dra åt banden.
 5. Bearbeta fyllda burkar i en tryck canner på 10 pounds tryck i 55 minuter (pints) eller 1 timme 25 minuter (kannor).

  Låt trycket att återvända till 0, vänta en ytterligare 10 minuter, och sedan försiktigt öppna canner locket.

  Hur man förbereder Canned Corn

  Använd en tryck canner att säkert bearbeta låg sura livsmedel, däribland många grönsaker.

 6. Ta burkarna från canner med en burk lyftare. Lägg dem på en ren kökshandduk bort från drag.

  Efter burkarna svalna helt, testa tätningarna. Om du hittar burkar som inte har förseglats, kyla dem och använda dem inom två veckor.

  Före äta eller smaka, koka maten i 15 minuter. För höjder över 1000 meter över havet, förlänga den kokande perioden 1 minut för varje ökning med 1.000 meter.

Per halv-up servering: Kalorier 136 (Från fett 15); Fett 2g (Mättade 0g); Kolesterol 0mg; Natrium 312 mg; Kolhydrater 32g (Kostfiber 3g); Protein 4g.