Vad är Pink Gin?

November 28

En rosa gin är en cocktail gjord med gin och en skvätt Angostura bitter. Den rosa gin cocktail var kanske mest populära i Storbritannien under det 19: e århundradet, och är också känd som en gin och bitter.

En rosa gin är helt enkelt inte en rosa gin utan Angostura bitter. Angostura bitter är en arom som används idag för både mat och dryck. De är gjorda av kryddextrakt och blommande växt gentiana, vissa arter av vilka är kända för sina medicinska egenskaper. Angostura bitter är mycket koncentrerade, och har en mörkröd färg. När sålunda en skvätt Angostura bitter sätts för att rensa gin, vänder gin rosa.

Märkligt nog, kan utvecklingen av den rosa gin cocktail spåras tillbaka till 19th century Sydamerika. År 1824, blev doktor Johann Gottlieb Benjamin Siegert fungerar som en kirurg i Simón Bolivar armé i kampen mot spanska kolonialismen. Doktor Siegert, även en ivrig forskare, försökt att upptäcka ett botemedel mot orolig mage, som drabbar ett stort antal Bolivar trupper.

Doktor Siegert utvecklat en tonic som inkluderade gentiana extrakt, och kallade det Amargo aromatico eller aromatiska bitter. Vare Doctor Siegert upptäckte verkligen anti-illamående egenskaper gentiana extrakt förblir en punkt i debatten. Vad som är klart är att doktor Siegert s tonic hjälpte till att lindra illamående och magbesvär. Namnet Angostura bitter kommer från Angostura, Venezuela, den stad där Doktor Siegert byggde under sin tjänst.

År 1830 hade doktor Siegert hans Angosutra bitter exporteras till Trinidad och England, där den började användas av sjömän i den brittiska Royal Navy att lindra sjösjuka. För att göra tonic mer aptitretande, sjömännen lagt de bitter till gin. Således är den rosa gin cocktail sägs ha uppfunnits av den brittiska Royal Navy.

En grundläggande rosa gin cocktail serveras rakt upp i ett cocktailglas. Glaset ska kylas och 03:57 stänk Angostura bitter bör virvlade runt i glaset att belägga insidan, sedan hällde ut. Torr gin bör kylas, och ansträngda i glaset. En typisk garnering för en rosa gin är citron twist, en ringlad remsa av citronskal. Det är troligt att den ursprungliga rosa gin receptet var lite mer på rak arm, och existerar variationer. Till exempel, ibland rosa gin är toppad med isvatten.

En annan variant av den rosa gin är en rosa gin och tonic, tillverkad av fyra streck i Angostura bitter och två skott av gin, toppade med tonic och serveras i ett highballglas. Angostura bitter läggs också till en manhattan, en whisky cocktail med italiensk vermouth och ett maraschino körsbär. En klassisk brittisk champagnecocktail är tillverkad av champagne, lite pressad citron, en isbit och en sockerbit indränkt i Angostura bitter.

Intressant är gentianarot extrakt även användas för att skapa den franska sprit, Suze. Bitters används som aromämnen för läsk, Moxie. Gin är en sädessprit smaksatt med enbär. Gin kan också innefatta extrakt av citrus, anis, angelikarot, iris rot, lakrits, kanel, koriander, och kassia bark.

  • Isvatten, som kan användas vid framställning av rosa gin.
  • De Angostura bitter som gör en rosa gin rosa ibland läggs till whisky att göra en manhattan cocktail.
  • Gin, gjort med enbär, sätts till Angostura bitter att göra rosa gin.