Vad är emalj?

August 9

Emalj, även känd som porslinsemalj, är en typ av glasbeläggning. Det är oftast bunden till en metall eller annan emalj, sedan sköt på cirka 850 grader Fahrenheit (454 Celsius). Beläggningsmetall med emalj kan förhindra det från att korrodera, lägga till en dekorativ stil och göra det lättare att rengöra. Den oorganiska beläggningen ger motståndskraft mot nötning och slitage, vilket gör det en praktisk teknik för köksredskap och köksredskap, samt smycken och dekorativa tillbehör.

En pulverformig blandning, typiskt gjort av borax, kvarts och fältspat, gör upp en jord päls. En täck coat bestående av titandioxid, kvarts och dehydratiserad borax bordar emaljen pulvret. Pulvret appliceras på ett substrat, eller, det material som används. Vanliga substrat är av metall, keramik och glas.

Det pulverformiga glaset är smält till det valda materialet genom bränning, vilken smälter pulvret och rockar substratet. Emalj visar sig smidig, slitstark och hård som glas. Efter bränning, kan den pulveriserade blandningen resultera i en transparent eller ogenomskinlig beläggning eller i lysande färger. Ibland är ett translucent kvalitet uppnås.

Färgerna i emalj erhålls genom att lägga till mineraler som kommer från kobolt, järn, praseodym eller neodym. De mineraler skapar olika nyanser av lila, röda och grå. Nya emaljfärger kan inte blandas som med färg. Pulvret kan vara så finmalet att minut prickar av två färger bildar vad som verkar vara en färg.

Emalj kan inte bränna men kan splittras på stark inverkan. Dess hållbarhet erbjöd ett sätt att förbättra funktionella objekt genom historien. I början av 1900-talet, var det används på skyltar för reklam. Ugnens väggar, kök krukor, badkar, handfat och utsidorna av köksmaskiner gynnades av glasaktigt emalj beläggningar. Kommersiellt, gårds silos och kol rännor började dra nytta av sin långvariga slitstyrka.

Många konstnärer beundrade de ljusa färgerna och började göra smycken och prydnadsföremål. De Faberge ägg av Carl Faberge och de populära emaljrutorna är två exempel på emalje. Den franska använda guld eller koppar ledningar till separata områden, eller celler, av färg med emalj för att skapa Cloisonne bitar. Franska designers populariserade också champleve bitar, eller "höjde fält" av metall runt vilken emaljen bränns. Den berömda Limoges keramik presenterade emalj färg som används före detonationen.

Emalje användes av gamla egyptierna, som valde keramik och sten som substrat. Gamla grekerna och kinesiska, ryska och Celtic konstnärer använde metallsubstrat. Romarna dekorerade glas fartyg som använder emaljetekniker.