Vad är en Accelerated Reader (AR) Program?

August 12

En accelererad läsning (AR) Programmet är ett program som ursprungligen utvecklats vid University of Wisconsin, och nu marknadsförs av renässansen Software. AR programmet är utformat för att uppmuntra barn att läsa oftare och att etablera livslångt mönster av daglig läsning. Omkring hälften av skoldistrikt i USA nu anställer AR-program som en del av sin grundskola färdigheter i läsning.

Den grundläggande utformningen av AR är ganska enkelt. Studenter tar ett preliminärt 10-20 minuters frågesport som testar deras läsförståelse. De är sedan görs i vad som kallas en zon av proximal utveckling, som bestämmer vilka böcker de ska läsa. För varje zon, det finns många bok val.

I nästa steg av AR, väljer barnet en bok i hans eller hennes zon och läser det. Barnet tar sedan en frågesport och antingen passerar eller misslyckas. Varje bok är inte bara klassade för zon, men även för poäng, som är tilldelade till läsaren för att passera en frågesport. Vissa lärare kan kräva barn i en AR-program för att uppnå en viss mängd poäng under ett år. Andra frågar helt enkelt att barnen tar ett visst antal frågesporter varje år.

AR har kopplats till högre poäng på standardiserade tester, och många människor stödjer programmet. Men hävdar att AR kommer att etablera vanor livslångt läsning är inte bevisat. Vissa studier har visat att behandlingen efter AR program har upphört, vanligen genom årskurs 7, avtar. Dessa studier inte nödvändigtvis hänsyn till andra faktorer som kan minska lästid, liksom större läxor last, eller de hormonella förändringar som angriper unga tonåringar.

Vissa farhågor om AR-program har uppstått när lärare gör belöningar baserade på poäng. En del barn kan inte välja några av de klassiska böcker för barn eftersom de inte har tillräckligt med "poäng." När barnen väljer böcker om poängvärde endast, snarare berövar det en av de glädjeämnen i läsning. Barn som kämpar med läsning får finna sig frustrerade om de inte kan passera frågesporter inom deras zon.

Dessutom, även om skolorna får ett visst antal frågesporter när de köper en AR-program, att de inte får alla förhören för alla böcker. Således kan eleverna ha läsning val påverkas av vad frågesporter finns tillgängliga. Vissa skolor ber föräldrar att donera till AR-programmet genom att köpa frågesporter, som vanligtvis cirka tre dollar (USD) vardera.

När du läser efter innehåll betonas i AR program, är läsare för kritisk analys inte. Barn i senare kvaliteter, som är goda läsare, kanske inte i tillräcklig utsträckning utmanas av AR frågor. Vidare kan vissa barn tolkar innehåll på olika sätt och kan flunk frågesporter genom overthinking frågor.

AR-program säkert göra höja läsförståelse nivåer på standardiserade tester, medan programmen är i kraft. Inte kan, ännu, verifieras alla påståenden om AR tester. Lärarna kommer sannolikt att antingen stödja eller vara emot AR programmet. Vissa lärare är glada att se barnen bli mer framgångsrika läsare, men andra tycker att läsförmåga inte kan verifieras endast genom förståelse. Livslångt läsvanor får inte uppmuntras, enligt vissa lärare, genom att reducera läsa för ett system med poäng och rote lärande.

  • Accelerated Reader program är tänkta att uppmuntra vanor livslångt läsning.
  • Accelerated Reader tester tas på en dator, och barnen får poäng baserat på deras betyg.
  • Dagens barn behöver uppmuntras att läsa mer.
  • Ungefär hälften av de amerikanska skoldistrikt anställer accelererad läsarprogram som en del av grundskolan färdigheter i läsning.
  • En accelererad läsarprogram kan hjälpa barn att förbättra läs- och förståelsekunskaper som krävs för spetskompetens på standardiserade tester.