Vad bör jag tänka på när man väljer Rebar?

June 8

Armeringsjärn, som brukar kallas armeringsjärn, är en stålstav som är placerad i den våta betongen. Rebar gör den färdiga betongen starkare, så att den kan motstå mer stress och belastning. Rebar hjälper också till att kontrollera sprickbildning.

När du väljer armeringsjärn, matcha storleken på armeringsjärn till jobbet krav. Betong armeringsjärn kan köpas i flera storlekar. För bostäder arbete, # 3, 3/8 tum (1 cm) i diameter, är armeringsjärn som vanligen används i Mark, medan # 4, 1/2 tum (1,3 cm) i diameter, och # 5, 5/8 tum ( 1,6 cm) i diameter, är armeringsjärn som används i väggar.

Rebar bör läggas ut i ett konsekvent mönster. Typen av mönstret och avståndet mellan stängerna beror på projektet. En 18-tums-square (45,7 cm) galler är typiskt för en uppfart, medan två parallella stänger ungefär åtta inches (ca 20 cm) från varandra är typiskt för fundament.

Standardarmeringsjärn sektioner är (6 m) 20 meter lång, så mer än en bar brukar behövde överbrygga avståndet. När du väljer armeringsjärn för ett projekt, kom ihåg att två eller flera sektioner av armeringsjärn kan läggas end-to-end, med ändarna överlappade och ej ihop. Mängden överlappning bestäms av storleken på armeringsjärn. Baren ska överlappa minst 30 gånger dess diameter. Till exempel följer denna regel bör två # 4 barer lappar minst 15 inches (38 cm). Fogar bör placeras på avstånd från hörnen av projektet, en viktig punkt att tänka på när man väljer armerings layouter.

Rebar kan kapas till önskade längder. Det finns flera sätt att minska armeringsjärn. En bågfil eller en tigersåg med en metall-skärblad kan användas för att klippa lite mer än halvvägs genom baren. Bitarna sedan snäpps isär. En cirkelsåg med en cutoff blad kan också användas. Så kan en skärbrännare. Ett speciellt verktyg som kallas en armeringsjärn cutter / Bender är det mest effektiva sättet att minska armeringsjärn.

Rebar kommer bara att stärka färdiga betongen om den ligger halvvägs tjockleken på betongen, så anser positionering när du väljer armeringsjärn. Den armering bör höjas på små block, så kallade stolar, den positionen den korrekt. Sten eller betongavfall är lämpliga val för stolar. Tegelstenar bör inte användas; de är så porösa att de kommer att dra vatten från betongblandningen, vilket resulterar i en svaghet i den färdiga produkten.

I projekt som kräver mindre förstärkning, kan andra typer av armering användas. Svetsade trådväven (WWF), eller trådnät, används vanligen som ett förstärkningsmaterial, speciellt för platta betong. Det bidrar till att kontrollera sprickbildning i den färdiga betongen.

Trådnät används för bostadshus har vanligtvis sex tum (15,2 cm) rutor. Den kan köpas på fem meter från ark åtta fot (1,5-2,4 m) eller i 50-fot (15,2 m) rullar. Bladen är lättare att hantera, eftersom de ligger platt, men rullarna är lättare att transportera. Tänk vilka egenskaper kommer att göra jobbet enklare.

När lägga ut trådnät, lappar sektioner med minst sex inches (15,2 cm). Lämna en öppen söm på cirka fyra inches (10,2 cm), där styrleder kommer att placeras i den färdiga betongen.

Välja armeringsjärn också innebär att man väljer en metod för att placera den. Liksom armeringsjärn, måste trådnät placeras korrekt, halvvägs genom tjockleken på betongen. Trådnät kan höjas på stolar, precis som armeringsjärn. En alternativ metod är att lägga trådnät på marken inne i blanketter. Eftersom betongen hälls och rakade på plats, haka tråden med krattan och höja den till mitten av den våta betongen, med hjälp av en skakande rörelse. Upprepa detta varje par fötter. En tredje metod är att hälla och nivå hälften av betongen, placera trådnätet, och häll och nivå resten av betongen.

  • Fluktuationer i temperatur, grundvatten, och luftkvalitet kan påverka den totala styrkan av gjuten betong.
  • Rebar kan hindra betongen spricker.
  • Rebar måste placeras halvvägs genom en betongens tjocklek för att ge stöd.