Utvärdera ett program för att studera utomlands

June 11

När du har valt en mängd potentiella program för utlandsstudier, måste du ta en noggrann titt på varje program. Kanske du undrar varför du placerat ett visst program på din lista av möjligheter. Var det bara för att broschyren såg coolt? Var ärlig mot dig själv. Att studera utomlands är en viktig pedagogisk och ekonomisk investering som du gör på dig själv!

Följande avsnitt täcker de viktigaste faktorerna för att utvärdera program för utlandsstudier. Utöver dessa, kom ihåg att kostnaden, säkerhet och hälsa är andra viktiga faktorer.

Plats, plats, plats!

Ett program läge har definitivt en inverkan på ditt beslut. Beslutar att studera utomlands är omöjligt utan tanke på var i världen du vill gå till en termin eller år. Och alternativen sträcker bokstavligen runt om i världen.

Västeuropa är det mest populära studera utomlands destination för amerikanska studenter. I själva verket, två tredjedelar av alla amerikanska studier utomlands studerande gå dit, främst eftersom Europa har många omfattande och väl utvecklade program för utlandsstudier. Och ändå dess popularitet betyder inte Västeuropa är den bästa platsen för dig att studera. Där du behöver studera beror på personliga, akademiska och hem-universitets överväganden. Varje stad, land, region och kontinent har något att erbjuda. Även om ingen plats är sannolikt för att passa alla dina önskningar, kommer en del komma nära.

Dessa dagar, är studenter diversifiera, besöker andra än Västeuropa på grund av attraktiva akademiska, språk, kultur, praktik regioner, och reser möjligheter. Överväg program i Afrika, Asien, Karibien, Östeuropa, Latinamerika, Mellanöstern, Sydamerika, öarna i södra Stilla havet, och det forna Sovjetunionen. Du kan studera regnskogar i Sydamerika, politik i Östeuropa, hinduism i Indien, eller rötterna av afrikansk musik i Nigeria.

Utmana dig själv att utforska en kultur som kan vara radikalt annorlunda än din egen - det är inte bara en ovärderlig erfarenhet av lärande, men du också få ett bättre perspektiv på dina egna övertygelser och traditioner genom olika och obekanta kulturella linser.

Sjuttiofem procent av världens befolkning bor i utvecklingsländer. Hur påverkar det världspolitiken och historia? Du har förmodligen inte vet att USA: s handel med utvecklingsländer närmar närvarande 40 procent av alla amerikanska import och export. Hur är USA: s politik påverkar dessa utvecklingsländer? Du skulle förmodligen bli förvånad. Eftersom dagens värld är global till sin natur, och nästan utan gränser på grund av Internet, att kunna fokusera dina kunskaper om ett utvecklingsland eller helt enkelt någon annan än din egen nation kan bli en stor tillgång för karriären. Vad har kolonialismen gjort till utvecklingsland du besöker? Vilka språk medborgarna lärande i det land där du studerar? Vilka primära språket används i högskolorna där du tillbringade en termin eller två?

Spåra dina rötter

Även om vissa elever åka utomlands för att upptäcka mer om en kultur som inte är deras egna, vissa gör raka motsatsen. Till exempel studenter från arabisktalande familjer ofta studera i Mellanöstern, och spansktalande studenter får välja något av de länder där spanska talas. På samma sätt kan judiska studenter väljer att åka till Israel, kan afrikanska amerikanska studenter söka ett program som ligger i Afrika, och asiatiska amerikanska studenter kan se till program i Asien. Eleverna söker information om sin egen kultur, förfäder, nationella kulturarvet eller etniska och religiösa identiteter. Söker din egen identitet är en annan utmärkt skäl för att bedriva studier utomlands, och din erfarenhet kommer att vara lika givande som studenter som studerar utomlands för att ta reda på om andra. Förhoppningen är att du hittar det du söker efter, fördjupa din förståelse för dig själv, och komma hem mer i samband med din bakgrund.

Inledningsvis studenter på jakt efter deras bakgrunder alltid uppfattas och behandlas som amerikaner, oavsett deras ansträngningar för att smälta in, riktigt talar modersmål, eller ens ser ut som den lokala befolkningen. Så, vara försiktig; dina assimilerings ansträngningar kanske inte alltid fungerar de första gångerna runt.

Mousing mellan stad eller land tjuvnyp

Föredrar du att studera i staden, landet, eller i förorterna någonstans mittemellan? Alla tre orter har något att erbjuda. En stor stad är ofta ett mecka för kulturupplevelser och sociala möjligheter. På baksidan, städer tenderar att vara dyrare, opersonlig, trendig och upptagen. Ibland städerna inte har mycket av en nationell identitet och du måste ge sig ut till landet för att uppleva det. Å andra sidan, även om en förort eller landsbygden är ofta mer traditionella och erbjuder gott om kontakter med närboende, kan du gå rör galen, känsla instängd i en sådan liten plats. Tänk på vad typ av bostadsområde ditt universitet är i nu och fråga dig själv om du vill leva någonstans lika eller olika? Ibland kan en stad mus kan använda en paus från stadslivet.

Dubbel doppa: Besöker två länder

Trots fördelarna med att vara på ett ställe ett tag, kanske du föredrar att resa till flera platser under den tid du spenderar utomlands. Kanske glimtar av många kulturer, länder eller regioner kan hjälpa dig att nå en annan målsättning, kanske upptäcka gemensamma teman och frågor i ett antal platser eller utforska olika former av regeringen, utbildning, eller sjukvård.

Även hitta och bli godkänd för en studie utomlands program kommer att bli lättare när det är baserat på en viss plats med enstaka besök till närliggande städer, program som innehåller en stor mängd resor existerar. Sådana program använder ofta resor som ett sätt att jämföra och kontrastera skillnader i olika lokaler. Termin på havet, till exempel, gör det möjligt för studenter att jämföra och kontrastera oceanografi olika ställen längs Atlantkusten i USA

Mäta kompatibilitet med ditt hem skolan

Vissa program för utlandsstudier dovetail fint med ditt hemuniversitet schema och akademiker bättre än andra. Du vill delta i en utländskt universitet där den akademiska kalendern är kompatibelt med ditt hem universitetets akademiska kalendern, särskilt om du bara går för en termin. Du vill kunna återvända till ditt universitet vid en lämplig tidpunkt, liksom i början av ett fall eller vårterminen.

Om din utlandsuniversitets schema är sådan att du har en månad eller två eller tre av driftstopp innan du kan gå tillbaka till ditt hemuniversitet, se till att du har ett sätt att hålla dig sysselsatt. Till exempel, om din utomlands termin går från juli till november vad ska du göra tills klasserna startar upp igen? Res? Du kan återvända hem och försöka tjäna lite extra pengar på en deltidsjobb.

Välj en institution i utlandet som är så akademiskt strikt som ditt hemuniversitet. Du måste kolla om din utlands Universitetet erbjuder era stora och vilken nivå kurser du kan ta på det området. Om utlands universitetet kommer att begränsa dig till ingångsnivå eller större kurser mellanliggande nivå, kan du hamna uttråkad. Om det är viktigt att du gör några avancerade arbete i ditt huvudämne när du är utomlands, se till att du får skriva in sig i avancerade kurser.