Vad är en Täljsten Sink?

July 14

En täljsten diskhon är en diskbänk gjord av täljsten, en bergart som kan brutits i många regioner i världen. Förutom att användas för sänkor, är täljsten används för bänkskivor, mantels, öppen spis omger, och många andra tillämpningar, eftersom det är en mycket hållbar konstruktion material med många användbara egenskaper. Människor kan beställa täljsten sänkor direkt via företag som tillverkar nya och återställa gamla, och de kan även beställas via hemma leverans butiker och entreprenörer. En vintage täljsten diskhon kan ibland köpas genom en butik som hanterar antikviteter eller återvunna byggmaterial.

Täljsten är inert. Det kommer att motstå syror och andra material, inkluderande korrosiva material som kan hamna i ett handfat. Det är också mycket stark, med exempel på täljsten sänkor i kontinuerlig användning som är över 100 år gammal, som illustrerar hållbarhet av detta material. Den levereras i en rad olika färger och kan vara klar på olika sätt, vilket skapar stor estetisk flexibilitet. Detta material är ej absorberande och kommer att motstå färgning, ett vanligt problem med sänkor som ser hård användning. Bristen på absorberande egenskaper innebär också att täljsten motstår kolonisering av bakterier, vilket gör det till ett utmärkt byggmaterial för köksmiljöer.

Det finns flera sätt att göra en täljsten sjunka. Vissa företag mejsla sina sänkor av solida stenblock. Dessa sänkor tenderar att vara dyrare och kan lätt anpassas för specifika applikationer. Sink kan släppas in i en bänkskiva insats, monterad på en räknare, och installeras på andra sätt. Vissa sänkor är utformade med bifogade diskar, skapa en smidig övergång från disk att sjunka.

Andra sänkor är tillverkade med plattor av täljsten som är knutna till varandra. Sömmarna på den färdiga täljsten diskhon är noggrant behandlas så att de kommer att motstå separation och vara så visuellt subtila som möjligt. Påhittade sänkor kan vara billigare än fasta sänkor. Företag kan erbjuda båda alternativen eller fokusera på att producera sänkor i en viss stil och de flesta håller exemplen till hands för potentiella kunder för att undersöka.

Oljning och tätning är ofta rekommenderas för täljsten. När en täljsten diskhon först installeras, kommer regelbundet torka den med mineralolja hjälper till att konditionera den. Dessutom kommer oljning polera ut repor och märken att täljsten tenderar att samla över tid, hålla den i god fysisk kondition. Dock är oljning krävs inte, och en del människor föredrar att lämna sina sänkor obehandlat, ger dem möjlighet att patina naturligt med användning. Äldre sänkor kan återställas med polering och inoljning om de börjar att visas scuffed eller skadad.

  • Reparationslackering täljsten vanligtvis innebär utjämning av ytan med ett slipmaterial, såsom sandpapper och sedan tillämpa mineralolja.