Hur väljer jag det bästa bergsklättring utrustning?

July 11

Först bestämma vilken typ av bergsklättring du kommer att göra de flesta innan du väljer någon klättring utrustning. Vissa klättrare är boulderers, vilket innebär att de inte klättra högt och behöver inte rep eller selar. Bouldering görs låg på marken, så att boulderer behöver en crash pad, en vikbar kudde på vilken klättraren kommer att landa bör han faller. Bergsklättring utrustning för topp Roping, eller säkra ett ankare på toppen av en stigning genom vilket ett rep körs, kommer att kräva flera karbiner, sadelgjord, en dynamisk rep, en bra sele, och andra vanliga klättring utrustning.

Den bästa bergsklättring utrustningen lämplig storlek, kommer att vara lätt funktionell, och kommer att vara väl passande om den bärs på kroppen. Det är viktigt att inte köpa begagnad klättring utrustning om möjligt, eftersom det är svårt att säga vilken typ av spänningar utrustningen har gått igenom innan du köpte den. Linor speciellt bör köpas nytt, eftersom de har en begränsad livslängd och måste pensionerad från användning efter en betydande mängd klättring har gjorts på dem. se till att välja rätt typ av rep för rätt ändamål: klättring sker på ett dynamiskt rep som sträcker under vikt, och firning sker på ett statiskt rep som inte sträcker sig så mycket. Dynamiska linor kan också användas för att binda ankare.

Att välja en bra sele är ett viktigt steg när man köper bergsklättring utrustning. Var noga med att välja en som passar tätt men bekvämt, och en som lämpligt är vadderad för komfort. Det bidrar till att köpa en sele med tillräckliga redskap slingor från vilka karbiner och annan klätterutrustning kan hängas. Se till att spännena på selen är lätta att använda och lätt att kontrollera för korrekt säkerheten. Om du klättrar året runt, se till att välja en sele som är justerbar nog att cinch ner över tunna shorts samt över tjockare snö byxor.

När du väljer en krita väska, se till att välja en som är tillräckligt för dina händer för att passa in bekvämt stort. Att köpa en fodrad krita väska förhindrar överskotts krita från att falla ut ur påsen medan den används, och en dragsko som stänger påsen tätt förhindrar krita rinner ut när påsen inte används. De material som används för att göra påsen bör vara hållbara och rip resistent, då påsen är sannolikt att uthärda några tunga slitage och slag.

  • Krita väskor borde finnas med dragsko stängning för att förhindra att krita faller ur påsen.