För seniorer: Vad du kan inte sälja på eBay

October 8

Medan majoriteten av objekt som säljs på eBay är ärligt, kan du inte bara sälja något på eBay. eBay förbjuder listor som antingen olagligt (i ögonen på regeringen) eller förbjudas genom eBays regler och föreskrifter. I båda fallen, eBay steg in, kallar en foul, och gör objektet notering ogiltigt.

Tre kategorier av föremål kan få dig i trubbel på eBay. Ibland ett objekt är okej att äga men inte sälja. Andra gånger objektet är förbjuden från att säljas och besatt. För att komplicera saken ytterligare, kanske vissa objekt vara lagligt i en del av USA men inte i andra. Eller ett objekt kan vara olagligt i USA, men lagligt i andra länder.

 • Förbjuden listar artiklar som inte får säljas på eBay under några omständigheter. Du kanske inte ens erbjuda att ge bort en förbjuden eller en intrångspost - det är rätt, det är tabu även om det är "gratis" - och inte heller kan du ge bort en oklar punkt att eBay förbjuder; ge bort inte befria dig från eventuella ansvar.
 • Tvivelaktiga listar objekt som kan säljas på vissa villkor. Bara vara helt säker på att du vet exakt vad dessa villkor är.
 • Potentiellt Intrång listor vilka typer av objekt som kan vara i strid med upphovsrätter, varumärken eller andra rättigheter.

Objekt som du absolut inte kan sälja på eBay kan passa in i alla tre kategorier. Dessa poster kan vara juridiskt tvetydiga i bästa fall - för att inte tala potentiellt riskfyllda och alla typer av klibbiga.

eBay-förbjudna föremål

För att hitta en detaljerad beskrivning av vilka föremål är förbjudna på eBay webbplats, klicka på länken Policies, som ligger på botten av alla eBay-sidor, och du kommer till den vänliga eBay Policies sidan. Bläddra till den förbjudna och Restricted objekt länken och klicka. Du ser listor och länkar som hjälper dig att dechiffrera om att sälja ditt objekt faller inom eBays politiska gränser.

Förstå att förbjudas på eBay inte nödvändigtvis innebär olagligt. Trots att besitta (och sälja) många objekt i eBays förbjudna listan är lagligt i USA och på andra håll, är du absolut, positivt förbjudet att köpa och sälja dem på eBay.

Okunnighet om den förbjudna listan är ingen ursäkt. Om du anger ett objekt som är på något sätt förbjudet på eBay, kommer eBay avsluta din auktion. Om du har några frågor, kontrollera alltid eBays Trust & Safety avdelningen.

För seniorer: Vad du kan inte sälja på eBay

Poster som anses tveksamt av eBay

Kolla eBays politik beträffande tvivelaktiga artiklar. Eftersom vissa föremål är förbjudna på ett ställe och inte en annan, eBay listar några objekt som du kan handla, men som är begränsade och reglerade. Som medlem i eBay, är du ansvarig för att känna till de lagar och restriktioner i ditt område - liksom de på eBay webbplats. Det kan vara olagligt att sälja vissa poster (t.ex. biljetter eller alkohol händelse) i ett geografiskt område, men inte i en annan.

eBay-utsedda intrång objekt

Inse att eBay förbjuder försäljning av intrång poster på sin webbplats. Vinning av en kopia av någon annans juridiskt ägda immateriella rättigheter är en överträdelse brott. Intrång, även känd som piratkopiering, är intrång på en annan persons lagliga äganderätt på ett objekt, ett varumärke eller en upphovsrätt.

Varumärke och upphovsrättsskydd inte bara omfattar mjukvara, musik och filmer. Kläder, leksaker, solglasögon, och böcker är bland de artiklar som omfattas av lagen. Intellektuella fastighetsägare aktivt försvara sina rättigheter och, tillsammans med hjälp från de genomsnittliga eBay-användare, ständigt tipsa eBay till bedrägliga och gör intrång auktioner. Rättighetsinnehavare kan använda eBays Verified Rights Owner (Vero) program, samt brottsbekämpande organ.

Övriga poster förbjudna på eBay

Förbjudna föremål utgör en annan kategori som du behöver för att känna igen. Följande poster definitivt förbjudet:

 • Raffles och priser: Du måste sälja något i din auktion; du kan inte erbjuda biljetter eller chanser för en giveaway.
 • Vill annonser: Om du vill ha något, måste du söka efter den. Försök inte att köra dina behov som en annons tunt förklädd till en auktion. Besök eBays Want-It-Now sektionen och juridiskt skicka dina önskemål och behov där.
 • Annonser: En eBay auktion är inte rätt plats att göra ett säljargument (annat än attraktiva kopia beskriver ditt objekt, som är). Vissa eBay skurkarna listar en auktion och sedan använda auktionen skicka budgivare till någon annan auktion eller webbplats.

  Fastighets kategorin finns ett undantag till den no-annonser regeln. Du kan köra en annons där för din fastighet. Du kan också använda en annons notering format i vissa andra kategorier. Besök Annonsformat Avgifter för mer information.
 • Bete och växel taktik: Dessa är en variant på den gamla säljteknik för att låtsas att sälja det du inte är riktigt sälja, och sedan lura köparen till beskjutningen ut för något dyrare. Vissa eBay-användare som säljer en obekant märke av objektet försöker haffa budgivare genom att sätta en mer bekant varumärke i titeln. Till exempel skriver Designer Chanel handväska - inte riktigt, men en hel del som det är en bluff-out!. eBay samtal som litet trick sökord spam.
 • Blandning äpplen med apelsiner: Denna man försöker locka fler anbudsgivare att visa ett objekt genom att sätta den i en hög trafik kategori där det inte hör hemma. eBay kommer att flytta objektet för dig, om det behövs, men att hålla den kålrot receptbok bort från listan över handböcker bilreparationer är mer hänsynsfull.
 • Kataloger: "! Köp min katalog så att du kan köpa mer saker från mig" Om det är bara ett häfte som visar upp alla coola skräp du säljer, kan du inte erbjuda det som en auktionsobjekt.

Chanserna är goda att om du prova en av dessa bedrägerier, kommer du fastna. Då eBay avbryter notering. Gör det en gång, och skam på dig. Gör det mycket, och du är inte längre välkommen på eBay.