Vad är Oriental Epilering?

October 14

Män och kvinnor är inte alltid nöjd med var och hur mycket hår växer på deras kroppar. Även om många enbart vända sig till depilation metoder för att ta bort hår på den nivå huden med rakhyvlar eller kemiska krämer, andra söker sig till mer varaktiga metoder som Oriental epilering - en teknik som tar bort håret från hårsäckarna på upp. Processen innebär att göra eller köpa en pasta av socker, vatten och citronsaft, sedan smetar det över oönskade delar av hår. En eller kanske två pass är allt som behövs för att ta bort hår, vilket kan ta minst en vecka eller två för att växa tillbaka potentiellt mjukare än tidigare.

En at-home Oriental epilering vax kan skapas med enkla ingredienser. Några lösa socker i lite vatten tills den blir brun, vilket är den grundläggande metoden för att göra karamell. Andra använder honung som ett alternativ. Efter socker slammet blir brun, droppar bara för lite citronsaft läggs. Blandningen får sedan förseglas i en behållare och nedsänkt i kallt vatten tills den har svalnat till en tjock, vaxartad pasta.

Processen för att applicera en orientalisk vax är annorlunda när en hemmagjord vax tillämpas, i motsats till en färdigköpta Oriental epilering vax eller ens vaxremsan. Med hemma hopkok en boll av vax långsamt pressas in små områden av håriga huden, sedan snabbt drog iväg. När en kommersiell epilering vax används materialet kommer ofta att kräva en snabb uppvärmning genom knådning av materialet mellan fingrarna innan de appliceras på huden. Håret bör tillåtas att växa till en synlig längd innan de genomgick denna behandling, och babypuder bör tillämpas precis innan vaxet torka håret fibrerna och gör det enkelt för vaxet att greppa.

Olika spa runt om i världen erbjuder regelbundet orientaliska epilering som ett alternativ till traditionell kall eller varm vaxning. Detta förfarande kan ingå i en traditionell asiatisk spa regim. Vid ankomsten, kommer många orientaliska spa har kunder disrobe, sitta i ångbastu och dusch innan de genomgick en epilering behandling. Detta rengör huden och öppnar porerna och folliklar. Det hjälper också till att koppla av sinnet för ett hår-borttagning upplevelse med åtminstone möjligheten för en del smärta.

Oriental epilering är en hävdvunnen alternativ till andra mer traditionella vaxning tekniker. En annan populär metod innebär att tillämpa en varm eller kall vax till håriga huden, sedan applicera ett tunt papper över vaxet. Detta kan sedan snabbt slet bort, ta allt hår ut med det. En annan epilering Metoden innebär en maskin som passerar över problemområden, snabbt rippa bort håret istället för att klippa fibrerna vid ytan. Även alla dessa epilering tekniker bort normalt hår i ett pass, kan några ansökningar behövas i vissa särskilt täta områden.

  • Vid ankomsten, kommer många orientaliska spa har kunder disrobe och dusch innan de genomgick en epilering behandling.
  • En kvinna med hårlösa ben.