Vad var Tuskegee Experiment?

October 13

Den Tuskegee Experiment var en ökänd medicinskt experiment som utförs i USA mellan 1932 och 1972, i vilken nästan 400 svarta amerikaner med syfilis erbjöds ingen medicinsk behandling, där forskarna att se sjukdomsförloppet. Händelserna i Tuskegee Experiment utlöste omfattande etiklagstiftning, inklusive National Research lagen, och experimentet väckte stor uppmärksamhet. Många människor betraktar Tuskegee Experiment som en extremt skamlig händelse i amerikansk historia, och flera organisationer, inklusive Centers for Disease Control har omfattande arkiv på experimentet som är tillgängliga för den intresserade allmänheten som vill lära sig mer om det.

Det fanns så många problem med Tuskegee Experiment att det är svårt att ens börja räkna upp dem. Arkitekterna av experimentet hävdade att de utförde värdefulla forskning om sjukdomen, men även på den tiden, många människor tvivlade detta, särskilt efter 1947, då penicillin behandling för syfilis blev tillgängliga. Den primära värdet av försökspersoner till forskare från USA Public Health Service och Tuskegee Institute var så obduktions ämnen, eftersom de hävdade att de skulle bevisa att obehandlade syfilis orsakade omfattande hjärtskada i svarta.

De försökspersoner var extremt fattiga svarta sharecroppers från landsbygden Alabama. Studien saknade även fragment av informerat samtycke, med deltagare får höra att de fick behandling för "ont blod." Under loppet av studien, var män regelbundet kallas in för att ta emot "behandlingar" som var faktiskt medicinska tester som används för att mäta svårighetsgraden av deras villkor, och utvecklingen av syfilis dokumenterades av forskargruppen. De män erbjöds ingen behandling, och i själva verket var medvetet förnekade tillgängliga syfilis behandlingar, en åtgärd som strider mot de mest grundläggande medicinsk etik.

Under studien fick 40 fruar infekterade med syfilis, och 19 barn föddes med medfödd syfilis. Ett antal av de män dog oerhört smärtsamma och utdragna dödsfall till följd av obehandlad syfilis, och några av forskarna på programmet började tvivla sina förtjänster. Flera uppgiftslämnare självständigt skrev berörda bokstäver, men studien inte riktigt börja locka granskning fram till 1972, då en reporter vid namn Jean Heller bröt historien i Washington Star.

När amerikanerna fick veta att svarta män hade fått lida av avancerad syfilis utan behandling, ledde folkstorm till en annullering av studien, tillsammans med snabb passage av flera lagar som syftar till att precisera grundläggande medicinsk etik som alla experiment i framtiden skulle förväntas följa. År 1973 National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) vann en nio miljoner dollar rättegång, med hjälp av intäkterna för att finansiera läkarvård för offren för experimentet. USA: s regering också gått med på att ge livstids gratis sjukvård till de män tillsammans med sina fruar och överlevande barn.

Det var inte förrän 1997 som den federala regeringen utfärdat en formell ursäkt för Tuskegee experiment, i form av en adress från president Bill Clinton. Den Tuskegee Experiment fortsätter att rankle med många svarta amerikaner, som jämför den till de medicinska experiment utförda av nazisterna i tyska koncentrationsläger. Inte bara var Tuskegee Experiment moraliskt upprörande, det var också medicinskt meningslöst, med något som helst praktiskt värde, och detta gör det ännu mer skamligt.

  • År 1973 National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) vann en nio miljoner dollar rättegång, med hjälp av intäkterna för att finansiera läkarvård för offren för Tuskegee Experiment.
  • Den Tuskegee Experiment var en anledning bakom kravet på informerat samtycke som finns i medicinska behandlingsanläggningar i dag.
  • Den amerikanska, under ledning av förre presidenten Bill Clinton, bad om ursäkt för Tuskegee Experiment.