Vilka är för- och nackdelarna med att använda Over-the-Counter Östrogen Cream?

July 12

När man överväger over-the-counter östrogen kräm för att lindra symtomen vid klimakteriet, är det viktigt att titta på både för- och nackdelar. På den positiva sidan, dessa krämer är lätt tillgängliga och inte kräver en Doctora € s recept. Det finns också vissa belägg för att de kan bidra till att minska problemen som värmevallningar och vaginal torrhet. Olyckligtvis är deras produktion inte väl reglerad, vilket betyder att mängden av östrogen i en kräm kan vara mycket olika från beloppet i en annan, och det kan även finnas skillnader mellan partier av samma märke. Med hjälp av dessa krämer kan också bära en del av de samma hälsorisker som använder receptbelagda krämer, och inte har nytta av en Doctora € s tillsyn.

En av de viktigaste fördelarna med over-the-counter östrogen kräm är dess tillgänglighet. Kvinnor som lider av klimakteriebesvär kan enkelt köpa den utan att behöva vänta och se sin läkare. De kanske kan använda den för att hitta snabb lindring om symtomen blir extremt obehagligt och de har inga andra alternativ.

Använda over-the-counter östrogen grädde skulle inte vara mycket hjälp om det inte fungerade, men en del forskning har visat att det kan lindra klimakteriet symtom. Vaginal torrhet kan minskas genom att tillämpa vissa krämer. Kvinnor oroar utseendet på sin hud när de blir äldre kan finna att vissa östrogen krämer kan minska rynkor och stora porer. Det finns också vissa belägg för att det kan hjälpa till att kontrollera värmevallningar.

Även om det finns potentiella fördelar med over-the-counter östrogen grädde, bristen på reglering av produktionen är en viktig angelägenhet. Till skillnad från receptbelagda krämer, som typiskt innefattar en konsekvent mängd östrogen, är de som säljs över disk behöver inte följa någon standard. Detta innebär att en companyâ € s produkt kan vara mycket olika från anotherâ € s, vilket gör det svårt för kvinnor att veta hur mycket östrogen de verkligen får. Om vården inte används under produktionen, kan det till och med vara stora variationer mellan partier av produkter i samma linje.

Vissa kvinnor kan använda en over-the-counter östrogen grädde i hopp om att detta kommer att hjälpa dem att undvika de potentiella hälsofrågor i samband med hormonersättning. Men även om krämen innehåller lägre mängder östrogen eller andra hormoner än ett recept, det finns inga bevis för att det inte fortfarande kan bära samma risker. Hormonersättning kan orsaka några allvarliga frågor, inklusive cancer och hjärtsjukdomar. Använda en over-the-counter produkt tar också ett womanâ € s läkare ur bilden, vilket innebär att ingen övervakar dessa potentiella problem.

  • Viss forskning har visat att en over-the-counter östrogen kräm kan bidra till att mildra värmevallningar.
  • Vissa kvinnor väljer att öka sin östrogennivåer för att öka deras sexlust.
  • Östrogennivåer hos kvinnor som fortfarande mens droppe efter klimakteriet.
  • Viss forskning visar att över-the-counter östrogen kräm kan hjälpa till att lindra klimakteriet symtom.