Hur du använder din iPod Touch för att skicka textmeddelanden

November 5

Du kan använda programmet Meddelanden på din iPod touch för att skicka och ta emot snabbmeddelanden med andra iOS-enheter (t.ex. iPhones, iPads, och andra iPod vidrör) och Mac-datorer med Mountain Lion eller nyare operativsystem. Meddelanden använder iMessage protokollet.

Till skillnad från mobiltelefon textning (SMS och MMS), är iMessage helt gratis och fungerar över Wi-Fi. Du kan även skicka bilder, videor, platser och kontakter med dina meddelanden. Det är lätt att föra samtal med människor eftersom du kan se när varje person är att skriva ett meddelande (och det finns ingen skrika, även om du är välkommen att använda VERSALER).

Om du vill skicka ett meddelande till en kontakt som använder en iPod touch, iPad, iPhone eller Mac, kan du välja den e-postadress för den kontakten, så länge som den personen har utsett att e-postadressen som en som kan ta emot meddelanden . (Du kan också skicka ett meddelande till en iPhone telefonnummer, men detta kan medföra avgifter för iPhone-användare.)

När du först ställa in din iPod touch, visas skärmen Meddelande som en del av installationsskärmar som visar dina e-postadresser. Du kan välja någon eller alla dina e-postadresser som andra kan använda för att skicka meddelanden till dig.

Du kan även göra detta när som helst genom att välja Inställningar → Meddelanden → Skicka & ta emot, och välja dina e-postkonton. Du kan också välja vilken e-postkonto som ska användas som Från kontot för nya meddelanden.

När din iPod touch tar emot ett meddelande, kan den automatiskt visa en varning på låsskärmen (såvida du stänga av det här alternativet - välj Inställningar → Meddelanden för att stänga av Visa i Lås skärm alternativet på eller av). Dra reglaget för att gå rakt in i meddelandeprogrammet där du kan svara på meddelandet, om du vill.

Du kan läsa och skicka meddelanden genom att knacka programmet Meddelanden. Meddelanden visas med en lista över konversationer. En blå punkt visas bredvid varje samtal som har ett eller flera olästa meddelanden.

Tryck på en konversation för att se sina meddelanden, som är organiserade i konversationer. Utgående meddelanden visas i färgade ballonger, och inkommande meddelanden visas i vita ballonger. Du kan trycka på meddelandefältet längst ned på skärmen för att visa tangentbordet på skärmen och lägg ett svar till konversationen. Svaret skickas till alla som tog emot samtalet.

Hur du använder din iPod Touch för att skicka textmeddelanden

Rulla konversationen skärmen till toppen (eller tryck på statusfältet för att komma dit snabbt) för att se resten av meddelandena i konversationen. Om det finns många meddelanden visas Load Tidigare knappen Meddelanden; peka på den för att se tidigare meddelanden. För att återgå till skärmen Meddelanden trycker Meddelanden i det övre vänstra hörnet.

Om du vill skicka ett nytt meddelande, följ dessa steg:

 1. Peka på skapa meddelandeikonen i det övre högra hörnet av skärmen Meddelanden.

  Nytt meddelande visas med tangentbordet på skärmen och fältet Till:.
 2. Tryck på plusikonen (+) för att lägga till en kontakt i fältet Till:.

  Dina kontakter visas.
 3. Tryck på en kontakt och sedan på en e-postadress eller iPhone telefonnummer.

  Kontakten läggs till i fältet Till:. Om ett rött utropstecken visas bredvid kontakten i fältet Till:, har kontakten inte utsett e-postadress eller telefonnummer för att ta emot meddelanden.

  Du kan upprepa steg 2-3 för att fortsätta att lägga till fler kontakter för en grupp konversation.

 4. Skriv meddelandet och knacka på Skicka.

  Använd tangentbordet på skärmen för att komma in i meddelandet.

Om du vill skicka en bild eller video med ditt budskap eller med ett svar trycker du på kameraikonen på vänster sida av meddelandefältet. Du kan sedan trycka Ta Foto eller Video för att använda iPod touch kamera, eller knacka Välj Befintligt att välja en befintlig bild från din iPod touch fotoalbum eller kamerarullen.

För att skicka din plats från Maps app i ett meddelande trycker du på platsikonen i Kartor för att hitta din plats, tryck på nålen för din plats för att visa Plats trycker Dela Plats och sedan på Meddelande.

Du kan ta bort en del av en konversation eller en hel konversation från meddelandeprogrammet utan att störa de andra konversationer. Knacka på Redigera i det övre högra hörnet av samtalet skärmen för att se redigeringsskärmen. Tryck här för att välja varje del av samtalet som du vill ta bort, och tryck sedan på Radera längst ner redigeringsskärmen.

För att rensa en hel konversation, på Rensa alla i övre vänstra hörnet på redigeringsskärmen.

Du kan också skicka en hel konversation till någon annan. Knacka på Redigera i det övre högra hörnet av samtalet skärmen väljer varje del av samtalet som du vill vidarebefordra, och sedan på Vidarebefordra längst ned på redigeringsskärmen.

Vill du låta de andra i en konversation vet att du läser deras meddelanden? Välj Inställningar → Meddelanden och slå på Skicka läskvitto alternativet.

Du kan använda Emoji-tecken i dina meddelanden genom att aktivera Emoji tangentbordet, och sedan trycka på jordklotet symbolen på tangentbordet för att visa Emoji tecken.