Vad är en fris matta?

October 1

Fris mattan är en typ av klippa lugg mattan som är tillverkad av tvinnade fibrer. De individuella curling fibrerna i mattan skapar en något informell look som döljer en mängd synder. Av denna anledning är den här typen av matta ibland rekommenderas för högtrafikerade områden, eftersom det inte kommer att visa footprints och smuts lika lätt som vissa andra stilar av mattan.

Denna typ av mattor görs genom knyta högen genom en styv, fjädrande underlag och sedan skjuvning det att se till att det är alla samma längd. De fibrer som används i fris mattor är lätt vridna så att de är motståndskraftiga och elastiska, och de är oftast gjorda av mycket mjuka textilier så att mattan kommer kännas behaglig på nakna fötter. Denna matta kan installeras som vägg till vägg golv, och det är också möjligt att hitta området mattor i en fris lugg design.

Eftersom fibrerna i denna mattan vrida något, kan komplexa mönster inte verkställas i fris mattor, men mycket enkla, grundläggande mönster kan vara. Vissa designers använder också brokiga garn att lägga mer struktur och färg på mattan; till exempel, kan en havremjöl färgad lugg vara flecked med mörkare bruna och svarta fläckar för att göra det mer visuellt intressant. Nylon är den typiska fiber val för denna typ av mattor, även om andra fibrer finns också, bland annat fibrer som är behandlade för att vara brandsäkra.

Eftersom fibrerna är böjda och vridna till att börja med, när de krossas av fötter och andra föremål, som de inte få en tillplattad, tråkig utseende som vissa andra mattor gör. En periodisk dammsugning rekommenderas för fris mattan för att avlägsna smuts och skräp och för att fluffa upp högen, men konstant dammsugning är inte nödvändigt. Högen kan permanent krossas av saker som tunga möbler, vilket är något att tänka på när man installerar fris matta och dekorera ett rum.

I hushåll blev fris mattan ganska populär på 1990-talet. Många gillade extrem mjukhet av mattan, tillsammans med den avslappnade utseende och lättskötta riktningar. Många mattillverkare steg till efterfrågan på frisen matta, se till att ett brett spektrum av stilar finns tillgängliga, från vanligt mattor med en relativt kort lugg till mattor med en mer lyxig lång lugg.

  • Fris mattan är contructed från tvinnade fibrer.
  • Fris matta är bättre för hög trafikområden i ett hus.