Vad är Tape Trading?

October 6

Tape handel är en process där grupper av individer byta inspelningar. Ljud kassettband och videokassettband är de vanligaste typerna av band som används för handel. Handeln med band var vanligare före förekomsten av digital teknik, men praxis har fortsatt efter införandet av framsteg på ljud och videoband. Som band försämras över tiden, band som har kopierats färre tider mer mycket uppskattad av handlare.

Många saker har handlats på band. Levande musik, självständigt producerad musik, demoinspelningar, TV-program, tecknade serier, och filmerna är bland de mest omsatta objekt. Tape handeln sker ofta mellan en grupp människor som delar ett särskilt intresse, såsom en musikstil, en viss musikgrupp, eller en typ av tecknad eller TV-program. Till exempel kan en grupp handla videoband av gamla sen natt pratshower medan en annan handel levande metallmusikshower.

Folk handlar ofta band i förhållandet 00:59, direkt byta ett band för en annan. Även handel ett band för en annan är vanligt, en del människor föredrar andra metoder. Oavsett vilken metod som används, är den viktig del av bandhandel att utbytet av pengar inte är inblandad. Tape handel ses ofta som en ideell funktion, och många band handel samhällen visa säljande band som en olämplig åtgärd.

Handel listor är en vanlig komponent i bandhandel. Individer kan sammanställa listor med alla sina band, antingen göra allmänheten listan eller ger det till personer med vilka de vill handla. En näringsidkare får titta på andra peopleâ € s listor för att initiera en handel eller vänta på att andra handlare att ta kontakt om objekt de vill.

En av nackdelarna med handels band är att ljudkassetter och videokassetter brytas ned i kvalitet över tiden. Även använda den bästa utrustningen, varje gång ett band kopieras kvaliteten sänks. Varje gång ett band kopieras det refereras till som en generation. Detta har lett till att många människor att söka låga generationens ljud- eller videoband eftersom objekten är oftast av högre kvalitet än band som har kopierats många gånger.

Handel kan ske strikt mellan två individer eller mellan större grupper av människor. Ibland grupper etableras för likasinnade att lista vad de har att handla och hitta andra som har media som de ännu inte har. Handeln med band kan också förekomma på ett organiserat sätt. Ett populärt sätt att organisera handel för en stor grupp är en metod i vilken den som bandet ger en kopia till några personer som sedan ger kopior för en annan liten grupp människor. De yrken fortsätter att filial ut tills hela stora gruppen har bandet.

  • Ljud kassettband ofta är inblandade i handel.