Vad är Frekvens Marketing?

January 5

Frekvens marknadsföring är en PR-strategi som syftar till att belöna stamkunder samt de som köper i stora mängder. Belöningen varierar men kan inkludera rabatter och handelsvaror priser. De viktigaste målen för en frekvens PR program är återkommande försäljning och kundlojalitet. Det finns många sätt företag använder frekvens marknadsföring för att uppmana kunderna att köpa mer av deras produkter.

Många flygbolag erbjuder ett bonusprogram (FFP) för att uppmuntra kundlojalitet. Eftersom många flygbolag serva ofta samma lokaler, kan flygbolagen med bra frekvens marknadsföring belöning program ofta få en större marknadsandel än sina konkurrenter. En frequent flyer belöning program har oftast ett namn som OnePass för Colombias AeroRepublica, eller Punto, vilket betyder "punkt" på spanska, och är FFP av Spaniens Vueling Airlines.

De flesta ofta flygblad program ger passagerarnas poäng varje gång de flyger med detta flygbolag. När sparat upp efter flera flygningar, kan de punkter sedan bytas mot gratis flygresor eller tjänster. Tjänsterna kan omfatta en uppgradering till första klass delen av planet eller gratis eller rabatterad hotellboende. Många flygbolag samarbetar om frekvens marknadsföring kampanjer med tillhörande rese företag såsom hotell, restauranger och hyrbilsföretag.

Retail butiker samt restauranger och varuhus ger ofta kunderna "skrapa och vinn" kort som en del av deras återkommande försäljning kund belöning program. Priserna är oftast gratis produkter eller en procentsats sparad utanför ett framtida köp. Eftersom korten ges på ett besök och oftast kan inte användas förrän en annan gång, kan frekvensen av kund köper stiga till följd av denna typ av kortprogram. Vissa typer av frekvens marknadsföring PR-kort stämplas varje gång kunden gör ett köp. Efter ett visst antal köp, är nästa en fri.

Livsmedelskedjor och andra återförsäljare använder ofta ett medlemskort system. Kunder registrera dig för och emot ett kort som de kan använda för att få rabatter eller punkter att gälla för fri merchandise. Point kataloger innehåller objekt som medlemmarna kan välja på om de sparar upp de nödvändiga poäng. Eftersom många av de större objekt kan ta antingen år att spara ihop till eller kräva stora inköp, hoppas företaget att uppnå kundlojaliteten genom återkommande kunder.

Lojalitetsprogram är ett annat namn för frekvens marknadsföring kampanjer. Försäljnings strategi är att behålla kunder som köper mer produkter för att få belöning erbjuds i hopp att de kommer att bli långsiktiga köpare. Företag har ofta använda specifika marknadsföringsstrategier för att hjälpa till att inspirera kundlojalitet om de har starka konkurrenter. Ju fler kunder hålla köpa deras produkt, desto större chans att de kommer att köpa mindre av konkurrentens varumärke.

  • Många flygbolag erbjuder ett program som belönar ofta reklamblad.
  • Vissa butiker erbjuder specialpriser till stamkunder, eller de med en butik kreditkort.
  • Frequent flyer miles kan användas för att köpa gratis flyg.