Vad är en Tongue Drum?

November 15

En tunga trumma är en musikalisk trumma som har delar av exteriören skära eller slits, för att sörja för en viss ljud när användaren slår en del av trumman. Dessa trummor är ofta gjorda av trä, även om vissa kan vara tillverkad av en metall. Vanligtvis hur en tunga trumma är inställd, slående olika delar av trumman ger olika toner för slagverk.

Experter påpekar att tungan trummor är några av de äldsta typer av slagverk. Motiv för dessa trummor kommer från Afrika, Asien och Sydamerika kulturer. Den enkla träkonstruktion av traditionella tunga trum modeller visar hur mer primitiva samhällen kunde göra dessa instrument lätt. De ursprungliga pinnar hade varit ganska enkelt att göra, och den rektangulära eller enkla runda konstruktionen av själva trumman inte medför samma strukturella utmaningar som vissa andra typer av trummor, till exempel de som kräver omfattande skärpning av en trumma huvud. Vissa experter hävdar att tungan trumman tjänade ett specifikt syfte när det gjordes ursprungligen; enligt dem som har studerat de samhällen som skapade dessa mönster, var trumman ursprungligen konstruerad för att låta en låg slag ton som kunde resa långa sträckor.

Många av de vanligaste tung trummor är rektangulära lådor med progressivt längre områden styckats i toppen av lådan. Längden på trä pjäs eller "tunga" som är omgiven av ett par slitsar bestämmer dess relativa tonen. Dessa trummor kan också ha ytterligare utsmyckade träbearbetning adderas till trummans yta.

Även om många tunga trummor är gjorda av trä, existerar några metallversioner. En av dessa kallas harmoniska trumhinnan. Dess utformning har en rund metallytan med C formade snitt, ger för en mängd olika toner.

Den unika designen av en tunga trum ger inte bara en attraktiv dekoration, men en mycket funktionell tonal instrument. Dessa trummor har sina egna problem med underhåll och reparationer, inklusive möjligheten till olika tungor bryta eller bli bröt med kontinuerlig användning. Kvaliteten av trä påverkar livslängden hos dessa relativt enkla trummodeller.

Även tungan trumman fortfarande används idag av några musiker, historia trumman berättar historiker mycket om verksamheten i olika forntida kulturer. Tungan trumman har påverkat mer moderna slagverk såsom xylofon. Samtidigt har den faktiska användningen av tungan trumman blivit relativt obskyra, och ägarna till dessa slagverk är, för det mesta, hobby.