Vad är Cyber ​​måndag?

November 18

Cyber ​​Monday är ett namn för måndagen efter Thanksgiving i USA, då många återförsäljare online börjar sin semester försäljning. Namnet är inspirerat av "Black Friday", fredagen efter Thanksgiving, som markerar den traditionella början på julhandeln för tegel och murbruk butiker, personer med fysiska butiker, som erbjuder djupa rabatter och specialerbjudanden för att locka semester shoppare. Den amerikanska National Retail Federation s Shop.org myntade begreppet 2005 baserat på en påtaglig ökning av Internettrafiken och försäljning på den första dagen de flesta människor tillbaka till arbete efter fyra dagars helg.

Är Cyber ​​måndag Made Up?

Även om namnet "Cyber ​​Monday" uppfanns som en marknadsföringsterm, finns det bevis för att stödja idén att online-försäljning ökade strax efter semestern amerikanska Thanksgiving. Eftersom detta är när de flesta semester shopping i USA startar, försäljning över återförsäljare tenderar att vara högre total vid denna tid på året. Många butiker som erbjuder pre-semester och svart fredag ​​försäljning utvidga dessa rabatter till Internet, och ofta erbjuder olika eller merförsäljning enbart tillgängliga online. Analytiker säger också att Internettrafiken tenderar att svalla på måndagar, eftersom arbetstagarna återvänder till kontoret; även om ungefär 2/3 av de amerikanska hushållen har en bredbandsanslutning, är en stor mängd online shopping fortfarande görs från arbetsplatsdatorer.

Måndagen efter Thanksgiving är inte alltid den största dagen för försäljning via Internet, men - som vanligtvis kommer på en måndag senare i december. För många återförsäljare, måste kunderna beställa minst en vecka eller två innan semestern om de vill att deras gåvor levereras av julen, och det är ofta den mest hektiska tiden för online-försäljning. Vissa elektronik återförsäljare sparar också sina bästa försäljningen för närmare jul.

Idén om Cyber ​​måndag har fångats på med konsumenter, dock, och omsättningen för den dagen har ökat kraftigt. Mellan 2006 och 2011 fördubblades utgifterna på nätet, till över $ $ 1200000000 (USD) på måndagen efter Thanksgiving. Tanken har också spridit sig över hela världen, med återförsäljare i ett antal länder, däribland Kanada, Storbritannien och flera andra i Europa, som erbjuder erbjudanden denna dag.

Är de bästa Försäljningen på måndag?

Många återförsäljare online erbjuder rabatter och sparmöjligheter för webbkunder som får sina beställningar i den Cyber ​​måndag. Vissa online företag erbjuder även incitament och sparalternativ för förstagångskunder, samt fri frakt. Som termen var särskilt utformat för att vara ett verktyg för marknadsföring, många återförsäljare använder det som ett sätt att främja försäljningen i början av säsongen.

Cyber ​​Monday är inte nödvändigtvis den enda gången när rabatter erbjuds dock. Även om de kan främja måndagen efter Thanksgiving är det många platser har Black Friday försäljning som startar föregående vecka eller "Cyber ​​Week" försäljning som varar hela veckan efter. Medan många av de bästa erbjudandena tycks erbjudas tidigt på säsongen, kommer de flesta Internet återförsäljare erbjuder rabatter under hela julhandeln.

Rollen av Smartphones

En liten men växande andel av online semester försäljningen sker även via mobiltelefoner. Eftersom fler och fler konsumenter har smartphones med tillgång till Internet, har jämförelse shopping blivit ännu enklare. Ett ökande antal återförsäljare har appar som ger konsumenterna möjlighet att slå upp produkter i butiken innan de gör sina inköp. Detta gör att potentiella köpare att jämföra objektet han eller hon överväger att andra liknande produkter, för att se om en bättre affär är tillgänglig online, och för att göra inköp direkt med hjälp av telefonen.

Hur Internet påverkar Store Försäljning

Internet är inte bara en försäljningskanal; många konsumenter forskning sina inköp på nätet innan du går shopping. Många återförsäljare har kommit att förstå att även för de individer som föredrar att köpa sina gåvor i butiker, kan Internet fortfarande vara ett bra verktyg för marknadsföring. Online återförsäljare erbjuder i allmänhet en hel del information tillsammans med högupplösta bilder på sina produkter så att konsumenterna kan forskning dem och göra inköpsbeslut innan rubrik ut till butik. Medan många av de shoppare som bläddra onlinebutiker under Cyber ​​måndag får inte köpa sina presenter på nätet, den forskning som de gör kan leda till i butiken köper ett par dagar senare.

Detta inflytande fungerar i den andra riktningen. Vissa Cyber ​​måndag försäljning kan vara resultatet av människor som inte kunde hitta vad de letar efter - eller det pris som de letade efter - under sin Black Friday helg shopping. För andra konsumenter kan se produkten i butiken hjälpa dem att avgöra om det är vad de vill; De kan välja att skjuta upp att köpa det tills de kan göra mer jämförelse shopping på nätet, dock.

Många handlare använder Internet på andra sätt att främja utgifterna både online och i tegel och murbruk butiker. Annonsering på nätet är mycket vanligt, eftersom butikerna annonsera i butik erbjudanden på sina webbplatser och genom nyhetsbrev. E kuponger har blivit mycket populära, och ofta inkluderar speciella koder som gör samma rabatter som skall kredit i butik eller online köp. Smartphone apps konsumenter varnings till specialerbjudanden, och kan inkludera mobila kuponger som inte behöver skrivas ut.

  • Erbjudanden på populära pekdatorer är vanliga på Cyber ​​måndag.
  • Många återförsäljare online erbjuder rabatter på Cyber ​​måndag.
  • Återförsäljare kan erbjuda smartphone apps som ger konsumenterna möjlighet att söka produkter i en butik för prisjämförelser.
  • Köpare kan köpa rabatterade kläder på nätet på Cyber ​​måndag.
  • En växande andel av online semester försäljningen görs via mobiltelefoner.