Hur fixar jag en värmare kärna Leak?

November 18

Det bästa sättet att fixa en värmare kärna läcka kan vara att helt enkelt byta ut delen med en ny enhet. Det finns produkter som kan läggas till kylsystemet för att tillfälligt koppla läckor, men de kan hamna täpper kylvätska hamnar och radiatorrören också. Det kan också vara möjligt att ha din befintliga värmare kärna repareras efter den har tagits bort. Detta är ofta dyrare än att bara köpa en ny enhet, men i vissa fall kan det vara det enda alternativet. Det rekommenderas också att kontrollera att din läckan är faktiskt vad det verkar vara, som ett antal olika saker kan visas först vara en läckande värmeelement.

Innan vi går genom arbetet i att ta bort en värmare kärna för utbyte eller reparation, kan det vara en bra idé att se till att du har en värmare kärna läcka alls. Om du märker vatten på marken under bilen, är det inte nödvändigtvis kylvätska. Det kan helt enkelt vara kondens från luftkonditioneringssystem, som i vissa fall kan samlas i värmeboxen och sedan droppa ut från samma ställe som värmare kärna läcka. Om du samlar drippings, bör det vara möjligt att avgöra om det kylvätska eller vatten. Annars kylsystemet kan vanligtvis trycktestas för att berätta för vissa.

I de flesta fall kommer det första steget att reparera en läckande värmeelement vara att bestämma placeringen av komponenten inom ditt fordon. Värme kärnor är vanligtvis placerad i en plast eller metall värmebox som kan vara inne antingen passagerar- eller motorrum. De flesta bilar kommer att lokalisera värmeboxen under instrumentpanelen, och andra fordon kan ha den i motorrummet. Det enklaste sättet att hitta det är att hitta värmeslangar och följa dem. Ett fordon har typiskt en inloppsslang och en utloppsslang, vilka båda ansluter till värmeboxen.

När värmeboxen har lokaliserats, kan resten av processen vara ganska komplicerat. Vissa fordon har en panel under instrumentpanelen att värmaren kärna kan avlägsnas genom, och andra kommer att kräva att du tar bort hela streck. Om värm lådan är i motorrummet, kan det bara vara en fråga om att öppna lådan, eller värmaren kärna kan behöva tas bort inifrån fordonet.

Om du byter din värmare kärna med en ny enhet är inte ett alternativ, att reparera det kan vara möjligt. Detta förfarande innefattar typiskt kokar kärnan i en stor tank under flera timmar, passering av en stav genom rören för att rensa dem av blockering, och sedan löda rören varhelst en värmeelementets läcka har utvecklats. Koppar värmare kärnor kan vanligen repareras på detta sätt, men aluminiumkärnor kan typiskt inte. Detta är oftast den rekommenderade metoden för reparation, eftersom tillsatser avsedda att plugga läckor från insidan kan orsaka blockeringar på andra ställen i systemet och leda till överhettning.

  • Människor som har märkt att deras bil värmare inte verkar vara att sätta ut så mycket värme som de brukade kanske vill be en mekaniker för att ta en titt på värmaren kärna.