Vad är Brand Management?

June 24

Varumärkesarbetet avser marknadsföring av ett visst märke eller en produkt för att öka sin popularitet bland konsumenterna och öka marknadsandelen. Det skiljer sig från allmän marknadsföring genom att den koncentrerar sig på ett handelsnamn. Detta namn kan gälla endast en produkt, men normalt täcker en rad produkter som tillverkas av ett företag eller tillverkare.

Det finns flera kategorier av varumärken i marknadsföring industrin. De mest kostsamma varumärken allmänt som premiumvarumärken. Varumärken som förknippas med kostnadsbesparingar som hävdar deras produkter är lika bra som de dyrare sorter är vanligtvis kallas ekonomi varumärken. Om en productâ € s konkurrent gör anspråk på överlägsenhet, ett nytt varumärke som anses "bättre" eller "bättre än någonsin" innan kan införas. Detta är vanligen avses i branschen som en kämpande varumärke.

Marknadsföring som använder varumärkeshantering som grund börjar vanligen med att erkänna populariteten för en produkt och bygga vidare på den positiva bilden. Till exempel, om konsumenterna bestämma att tvättmedel varumärke XYZ rensar sina kläder bättre än någon annan produkt och dess försäljning sväva, kan marknadsavdelningen på XYZ införa ett sköljmedel produkt under samma varumärke. Om denna produkt är också en storsäljare, kan de nästa marknadsföra ett tyg blekmedel under samma namn.

Eftersom varumärkeshantering cykeln fortskrider kan företaget långsamt höja priset på produkten. Om det ökade priset har ingen negativ effekt på försäljningen, kan nästa steg genom marknadsavdelningen vara att minska något de marknadsföringsinsatser för att minska kostnaderna. Kombinationen av ökad försäljning och minskade marknadsföringskostnader öka den totala lönsamheten av produkten.

Yrkesverksamma Brand management gäller vanligtvis en uppsättning av handelsnamn principer för nyintroducerade produkter. Dessa riktlinjer anger att en Brända € s framgång är starkt beroende av dess namn är enkel att komma ihåg, lätt uttal och mycket att känna igen. Andra framgångsfaktorer inkluderar generellt möjligheten för det namn som ska enkelt och exakt översättas till alla språk i målet konsumentmarknaden.

Namngivning av varumärken faller generellt i en av tre kategorier. Om en tillverknings companyâ € s namn används för att marknadsföra en produkt, det kallas corporate branding. Familj branding hänvisar vanligen till en grupp av produkter som är relaterade, såsom en linje av tvättprodukter. Om inte två produkter som tillverkats av ett företag har samma namn, termen regelbundet används för att hänvisa till dessa poster är individuell branding.