Vilka är de bästa tipsen för planterar Bovete Frön?

June 24

Bovete är en enkel anläggning att växa under senvåren eller sommaren, och inte kräver tunga omsorg för att sätta i livet. Använda bovete frön att odla växten kan vara svårare än att börja med en förrätt växt; dock fortfarande att det kan odlas relativt enkelt hela flesta delar av världen. Tips för användning bovetefrön för att säkerställa en framgångsrik groning och tillväxt inkluderar blötläggning frön, gödsling, och korrekt vattning av anläggningen. Odlas och skördas bovete växter kan användas som en jord ändring bidra till att ge näring till andra växande växter, medan de nyligen odlade bovete frön kan malas till mjöl och användas i bakning.

Hulled bovete frön vanligtvis köps för växande bovete; de är ljusbrun färg med fyra oregelbundna pyramid prognoser som sträcker sig från varje sida. De flesta trädgårdsmästare, före plantering, kommer att vidta de bovete frön och blöta dem över natten för att öka graden av grobarhet. Detta kommer att förkorta den tid det tar för växten att gro över marken och växa. Även om detta kan vara till hjälp, är detta steg inte nödvändigtvis avgörande för framgångsrik bovete växters tillväxt. Vad som är viktigt är emellertid att ha tillräckligt med fukt i jorden utan att skapa en alltför fuktig miljö.

De flesta trädgårdsjordar växer bovete ganska lätt, men det är ändå föreslagit att en trädgårdsmästare använda gödsel och även kompost för att säkerställa att marken har tillräckligt med näringsämnen. Det finns olika mängder gödsel och kompost som behövs för att hjälpa till att bygga en sund och livgivande jord, men detta beror på storleken av trädgården samt vilken typ av trädgårdsjord som används. Många trädgårdsmästare testa sin jord för att hitta de halter av näringsämnen som finns och kommer att ersätta de näringsämnen som är lågt med jord ändringar. Näringsämnena bovete behov av god tillväxt är kväve och fosfor, och dessa kan köpas som jord ändringsförslag i alla trädgårdsbutik.

Det behövs Noggrann vattning och massor av solljus för bovete frön att växa fram och växa in i fulla bovete växter. Eftersom denna anläggning kräver mycket skötsel för att växa, bör vattning göras oregelbundet, kanske varannan dag eller varannan dag. Under dagen kommer bovete anläggningen vissnar något i värmen och ljuset från solen, men de kommer oftast återhämtar sig helt under kvällen och mörka timmar. Bovete växter blomma efter ungefär en månad av plantering, och hela anläggningen förfaller i dubbelt så mycket tid.

  • Bovete frön ska blötläggas över natten innan plantering.
  • Soba nudlar, som är tillverkade med bovete.