Windows 7: Installera en Inbound Undantag i Windows-brandväggen

December 23

När du använder en brandvägg - och du bör - du ändra sättet din dator kommunicerar med andra datorer på Internet. Blocken brandväggs alla inkommande meddelanden om du inte ställa in en specifik inkommande undantag i Windows-brandväggen för att låta ett program i.

Några av dina program kommer inte att svara tills de får en signal via Internet. Om du har ett program som inte peta egen hål genom Windows-brandväggen, kan du berätta brandväggen att tillåta paket avsedda för det särskilda programmet - och endast det programmet - in genom brandväggen.

Windows 7: Installera en Inbound Undantag i Windows-brandväggen

Välj Start → Kontrollpanelen. Klicka på System och säkerhet länk; klicka på Windows-brandväggen.

Du ser huvud Windows-brandväggen kontrollfönster.

Windows 7: Installera en Inbound Undantag i Windows-brandväggen

Till vänster, klicka på länken märkt Tillåt ett program eller en funktion i Windows-brandväggen.

Windows-brandväggen ger dig en lång lista över program: Om en ruta är markerad, betyder det att Windows-brandväggen tillåter inkommande datapaket riktade till det programmet.

Listan varierar beroende på om du är ansluten till ett hem eller arbete nätverk (ett privat nätverk) eller ett publikt nätverk. Det finns många program som inte kommer att tillåtas att ta emot oönskade paket på ett offentligt nätverk, till exempel Windows Media Player.

Välj programmets kryssrutan beroende på vilken typ av nätverk du vill vara ansluten till när du låta oönskade inkommande data.

Det är sällsynt att du skulle ge tillgång när den är ansluten till ett offentligt nätverk, men inte till ett hem eller arbetsnätverk.

Windows 7: Installera en Inbound Undantag i Windows-brandväggen

Om du inte kan hitta ett program, klicka på knappen Ändra inställningar högst upp och klicka sedan på Tillåt ett annat program längst ned.

Windows-brandväggen går ut till alla vanliga programplatser och slutligen ger dig en lista över tillgängliga program. Det kan ta ett tag.

Om du fortfarande inte ser det program du vill, klicka på Bläddra och leta upp programmet. Markera den och klicka på Öppna.

Det program du valde visas på Lägg en programlistan.

Windows 7: Installera en Inbound Undantag i Windows-brandväggen

Välj det program du vill lägga till och klicka på knappen Lägg till.

Listan tillåter program visas igen med du programmerar lagt. I det här exemplet har vi lagt ett program som kallas PokeMeThrough.exe.

Inse att du öppnar en potential, om än liten, säkerhetshål. Om du godkänna en avfälling program för att acceptera inkommande paket, kan den dåliga programmet låta räven i hönshuset.

Markera kryssrutorna för din petade genom programmet. Klicka sedan på OK.

Din petade genom programmet kan omedelbart börja hantera inkommande data.

I många fall gör peta hål genom Windows-brandväggen inte lösa hela problemet. Du kan behöva peta igenom ditt modem eller router också. Tyvärr använder varje router en annan metod för att peta hål genom sin brandvägg.