Vad är Social Security skatt?

September 21

The Social Security skatt är ett löneavdrag som startades av USA: s regering på 1930-talet. Denna skatt betalas av de flesta arbetande människor och deras arbetsgivare, och inkluderar även egenföretagare individer. Pengar samlas in genom social trygghet används för att hjälpa amerikanska medborgare som inte längre kan arbeta på grund av en funktionsnedsättning, död av en förälder, eller pensionsåldern. Det går också mot ett system som kallas Medicare, som erbjuder hälsofördelar till kvalificerade individer. Skattesatsen kan ändras från år till år, beroende på behovet av mottagare, och skatten dras av arbetsgivaren från en anställds lön varje löneperiod.

Ändra Betyg

När individer är anställda, är skatter som betalas av både den anställde och arbetsgivaren, med vardera parten betalar hälften av skatten, medan egenföretagare medborgare är skyldiga att betala hela beloppet. Den faktiska belopp bestäms av den nuvarande regeringen lagen om social trygghet, och hastigheten kan ändras beroende på hur det krävs mycket penning bistånd att fortsätta att finansiera socialförsäkringsprogrammet. När skatten ursprungligen skapades, hastigheten var 2%; detta belopp ökat över tiden, och på 1990-talet hastigheten ökades till 6,2%. Detta förblev stabil fram till 2011, då den minskade till 4,2%.

Det är möjligt att en anställd kan ha för mycket pengar dras från en lönecheck mot social trygghet. I denna situation, kan den anställde ansöka om återbetalning via sin självdeklaration. När en arbetsgivare betalar för mycket mot fonden dock ingen återbetalning kan göras, så det är viktigt för arbetsgivare att betala rätt belopp i förskott.

Användningsområden och Förmånstagare

Syftet med social trygghet skatten är att se till att varje amerikansk medborgare kommer att ha någon typ av inkomst, även om han eller hon blir handikappade eller för gammal för att arbeta, och att finansiera Medicare-systemet. Alla pengar som samlas in via Social Security skatt placeras i en fond där de distribueras därefter. Mottagarna erhåller sin andel av penning stöd i form av en check, som kan skickas eller deponeras automatiskt till ett bankkonto.

Flera olika grupper av individer nytta av denna fond. Vanligtvis kvalificeringsvillkor omfatta situationer där någon blir inaktiverad, i vilket fall han eller hon kommer att få en månadsinkomst från Social Security skatt. Om en förälder med barn under 18 dör, kommer varje barn att få en månadsinkomst som kallas "efterlevandeförmåner" tills hans eller hennes 18-årsdag. Pensionärer har också nytta socialförsäkrings skatt: efter uppnådd pensionsålder bör en individ får en månadsinkomst från Social Security skatt.

Medi

År 1965 var denna regering skatt ökade för att betala för en expansion som kallas Medicare. Detta nya program inrättades för att ge sjukvårdsförmåner för amerikanska medborgare som är 65 år eller äldre eller träffa andra krav innan den åldern. Att kvalificera sig för Medicare, måste en medborgare normalt vara 65 år eller äldre och en juridisk medborgare eller stadigvarande bosatta i USA; Det är dock möjligt att kvalificera sig innan de fyllt 65 år Personer med vissa funktionshinder, varav de flesta redan får social trygghet, eller de med slutstadiet njursjukdom kan bli Medicare mottagare vid en yngre ålder.

Skapad Från nödvändighet

Innan den stora depressionen, arbetarklassen i Amerika befann sig med flera ekonomiska svårigheter; på den tiden, om en person inte kan arbeta, hade han ingen möjlighet att försörja sig eller sin familj. Detta var sant för äldre, samt de som var sjuka eller skadade. Regeringen sjukförsäkring för äldre existerade inte på den tiden, och utan inkomst, skulle de flesta individer inte kunna betala för sjukvård eller ens dagliga utgifter för att leva för sig själva eller sina familjer. Om du av någon anledning en arbetstagare inte hade kunnat spara pengar på sin egen under hela sitt liv, när han blev för gammal för att arbeta, skulle hans inkomst slut. Detta skulle all förändring 1935, när president Franklin D. Roosevelt undertecknade Social Security Tax Act in i lag.

  • The Social Security Act undertecknades av president Franklin Roosevelt 1935.
  • I USA, för att kvalificera sig för Medicare en medborgare måste normalt vara 65 år eller äldre.
  • En W-2 formen redovisar löner, skatter undanhållit, och Social Security och Medicare skatter.