Använd bakåtlänkar till din konkurrents webbplats på din egen webbplats för bättre SEO resultat

September 27

För att förbättra din SEO resultat kan du titta på dina konkurrenters länkar för att hitta bra bakåtlänk kandidater för din egen webbplats. De topprankade konkurrenter för dina sökord förmodligen har granskats värdefulla länkar som du också kan dra nytta av. När allt dina konkurrenters erbjudanden med samma typ av information och kund som du gör. Om det tredje parts webbplats finner det lämpligt att länka besökare till konkurrents webbplats, kan de hitta din webbplats lika bra för sina besökare att känna till.

Du kan se en lista över alla indexebacklinks en konkurrent har genom att köra en sökmotor fråga:

  • I Google: I den vanliga sökrutan skriver frågan länken: domain.com, ersätta den konkurrerande sidans URL för domain.com.
  • I Yahoo !: Gå till http://siteexplorer.search.yahoo.com och ange konkurrerande URL.

Resultaten kommer ut i ganska mycket slumpmässig ordning. Du kan gå sida vid sida och läsa igenom dem, kopiera de som ser lovande ut som en möjlig bakåtlänk kandidat i ett annat dokument för uppföljning. Var kräsen här: Du vill inte ha några skräppost länkar, och vissa kan helt enkelt inte vara värt mödan att fortsätta. Om det finns hundratals länk resultat bör du exportera dem från Yahoo! genom att klicka på Exportera resultat till: TSV (Tabbavgränsade värden) länk. Sedan kan du exportera data till ett kalkylprogram som Microsoft Excel och åter sortera det som önskas.

Anta dina konkurrenter har cirka 50 bakåtlänkar. Hur många behöver du verkligen att vara konkurrenskraftiga? I de flesta fall är rimligt nära tillräcklig. Fokus på att utveckla förbindelser på ett naturligt sätt - köpa länkar sv massa eller ägna enorma mängder tid att få ömsesidiga länkar är inte ett bra sätt att få länkar som sökmotorerna har olika sätt att upptäcka dessa länkar och de har mycket lite, om någon, SEO värde.

Om du har SEMToolBar installerat, skanning länkresultaten söker bra kandidater blir mycket lättare. (Den SEMToolBar är fri programvara som kan laddas ner till din Internet Explorer eller Mozilla Firefox från www.bruceclay.com/web_rank.htm#semtoolbar.) För en sak, är resultaten numrerade. Ännu viktigare, kommer du att kunna se extra information om varje bakåtlänk, inklusive dess ungefärliga Pagerank. Så i korthet kan du berätta vilka webbsidor är tungvikt med sökmotorer. Men se till att du väljer webbplatser som är relevanta för din; annars kommer de platserna inte hjälpa din länk equity mycket.

När du har bestämt vilka webbplatser du vill bakåtlänkar från, kan du börja din länk-byggnad kampanj. Spendera lite tid att titta på kandidatens webbsida. Du vill veta vad det handlar om, så att du kan se till att din egen webbsida har något av värde för dessa användare. En annan sak som du kan hitta något fel på tredje parts webbplats, som en trasig länk eller saknas bilden, som du kan erbjuda till dem när du kontaktar dem med en förfrågan.