Vad är Spray Tätningsmedel?

September 23

En spray tätningsmedel är en vätska eller skum barriär appliceras på ytor för att skydda dem från externa element. Spray tätningsmedel görs genom att kombinera plastpolymerer som följer en yta och varandra för att skapa ett fast skikt av försvaret. Anpassade spruttätningsformuleringar tillverkas för specifika ytor i båda små, kommersiella och storskaliga industriella tillämpningar. Tätning en yta med tätningsmedel förhindrar mycket av fukt och kemiska läckage som kan orsaka skada. Målade och omålade ytor har mikroskopiska luckor och sprickor som kan fyllas i genom att tillämpa ett eller flera skikt av rätt mängd sprut tätningsmedel.

Tätande sprayer finns i många storlekar och typer för att möta de specifika behoven i projektet. Tätning mindre områden görs vanligtvis med små handhållna spraybehållarna. Större områden kräver en stor volym av tätningsmedel förpackade i trycksatta påfyllningsbara behållare. Noggrant läsa etiketten på en spray tätningsmedel innan ansökan är ett viktigt steg för att se till att det är säkert för användning på den avsedda ytan. Vissa skumtätnings sprayer har två flytande komponenter som reagerar för att generera en tät skum när de kombineras i sprutmunstycket i sista stund innan ansökan.

Lagret av skydd som en spray tätningsmedel blir generellt klar eller svagt ogenomskinlig när den har fått torka helt. Tydliga tätningsmedel som tillämpas på färgen av ett fordon tillåter färgen på färgen lysa igenom samtidigt förlänga livslängden av den ursprungliga nyans. Den extra kostnaden för att använda ett tätningsmedel är en investering i framtiden skick och utseende skyddade ytan. Vissa spruttätnings sorter har en ultraviolett tillsats som blockerar nästan alla de skadliga strålar från solen. Permanenta pigment kan läggas till en flytande tätningsmedel för att förvandla det till en färgglad glasyr.

Många Grafiker skrivare använder sprut tätningsmedel för att skydda tillämpade färger, färger och pigment från smetning och vattenskador. Tätnings sprayer tillämpas ibland till högkvalitativa utskrifter för att hålla bläcket från att sippra in i papperet och sprider ut i det omgivande området. Besprutning fram- och baksidan av ett papper skapade ett laminatskikt som håller trycket förseglade. Tätningsmedel måste tillämpas från tillverkarens föreslagna avstånd för att undvika övermättnad och ränder. Gloss och matt spruttätningsalternativ finns att lämna förseglade sidan ser blanka eller tråkig beroende på projektets behov.

  • Spray tätningsmedel kan appliceras med en liten, handhållen aerosolkanistern.
  • Spray tätningsmedel är gjorda av plast polymerer.
  • Spray tätningsmedel kommer ofta i form av skumisolering, som håller i värmen mycket bra.
  • Andningsskydd mask ska användas när man arbetar med sprut tätningsmedel.