Vad är en webb Press?

September 26

En rullpress är en typ av tryckpress som accepterar papper i rullar, snarare än i individuella ark. De flesta webb pressas är roterande pressar, vilket innebär att de plattor som används för utskrift är monterade på en cylinder. Rullarna av papper eller "banor" unspool förbi denna cylinder, som kan komma i en mängd olika bredder och sedan linda tillbaka upp på den andra änden av pressen. Webb pressar används för storskaliga upplagor där tiotals eller hundratals tusentals kopior behövs. De flesta böcker och tidningar trycks på webbpressar.

Tre olika tryckmetoder som kan användas med en rullpress. I offset litografi, en av de vanligaste, är en bild överförs till en vals från en plåt. Denna metod är snabb och effektiv, även om det kan vara benägna att smeta. Djuptryck innebär användning av en graverad cylinder eller en cylinder med en graverad platta monterad på den, medan flexografi använder en flexibel upphöjd platta för att överföra bläck till papperet.

Enorma web pressar kan hantera riktigt stora jobben är oftast värme set, vilket innebär att när pappersrullarna senaste cylindern med plattan, är det utsatt för att ställa in färgen så att den inte kommer att smeta. Mindre kall set pressar kräver mer noggrann pappershantering, eftersom bläcket inte utsätts för bläck, så det kommer att vara benägna att smeta tills det härdar. Båda är i stånd att kontinuerlig matning, med hjälp av skarvar när en pappersrulle når slutet.

I vissa fall kan en rullpress ut på båda sidor av papperet samtidigt som kan behövas med en bok eller tidning. I andra fall är det papper lindad när det kommer ut i pressen och matas tillbaka genom att skriva ut den andra sidan. I båda fallen, när papperet har skrivits ut, det kan skäras, vikas, häftas, limmas och sys till önskad form eller storlek. Automatiserade maskiner för alla dessa uppgifter finns tillgängliga.

Köra en rullpress kräver en hög grad av skicklighet. Den pressperson måste kunna hålla spänningen på papperet konsekvent så att pressen inte sluta köra, och han eller hon måste hålla på leveranser av bläck och kontinuerligt kontrollera produktionen av tryck för att bekräfta att den skriver ut ordentligt utan misregistrations. Ett litet misstag kan bli kostsamt när en rullpress inblandade, eftersom det kostar en massa pengar för att stoppa eller göra om en upplaga, vilket gör lyhördhet i varje skede kritisk.

  • De flesta tidningar använder webbpressar.