Vad är en Flash Drive Wristband?

January 15

En flash-enhet armband är en teknisk pryl som fungerar som en modeaccessoar och samtidigt ge en bit av bärbart minne lagring för datafiler. Enheten tillåter en person att bära ett flashminne med honom eller henne utan att behöva hålla det eller hålla den i sin ficka. Detta kan vara ganska bra för någon som bär viktiga filer och dokument på en flash-enhet, och gör det möjligt för personen att hålla enheten med honom eller henne utan att behöva ständigt komma ihåg det. Flash-enheten kan komma i en mängd olika minnesstorlekar och stilar för både trendiga och enbart pragmatiska syften.

Tänkt att bäras på en persona € s handled, samtidigt tillgänglig som en bit av datorteknik, kan ett flashminne armband vara gjorda av material som plast eller läder. En grundläggande plast flash-enhet armband är oftast utformade så att enheten är på ena änden av bandet, med en hålighet i den andra änden att den kan sättas in i. Detta gör att bandet att stängas runt en persona € s handled för att bära, då öppnas och enkelt in i en computerâ port € s universal serial bus (USB) för tillgång till de lagrade uppgifterna.

Andra, mer estetisk, kan stilar av armband göras från läder och inte nödvändigtvis införliva flash-enhet direkt i bandet själva. Även om vissa läderarmband kommer att omfatta metalliskt flash-enhet som en del av spännet, kommer andra typer vara mer dekorativa i att använda enheten. Denna typ av flash-enhet armband har normalt ett område som sitter på handleden som en klocka eller armband, och denna del är en flyttbar flash-enhet. Även om detta inte har en direkt inverkan på användbarheten av enheten, tenderar det att göra handleden bandet liknar smycken och vara en mer allmänt sliten tillbehör. Sådana stilar kan vara populärt särskilt bland dem som arbetar i tekniska eller datorindustrin, eller för någon som vill ha en annars ovanlig smycke.

Precis som andra typer av bärbara enheter, flash-enhet armband möjliggöra olika minnesstorlekar. Dessa kan variera från en enda gigabyte (GB) data till 8 eller fler GB minne lagring. Eftersom vissa stilar av flash-enhet armband tillåter också enkel borttagning av enheten själv, är det också möjligt att uppgradera eller ersätta en förlorad eller skadad flash-enhet mot en ny utan att helt ersätta armbandet själv.

  • Flash-enheter kan lagras på en flash-enhet armband.