Vad är en Cello Ensemble?

June 27

En cello ensemble är en musikalisk grupp består helt eller framträdande av cello spelare. De cello musikerna spelar är flacka medlemmar av fiol familjen, kastade högre än en kontrabas men lägre än en viola. Dessa grupper kan utföra olika musikstilar men ofta koncentrera sig på klassiska verk. De anses kammargrupper, men det exakta antalet musiker i en cello ensemble varierar.

Vanligast 3-8 cellister utför i en cello ensemble. Detta beror på den exakta orkestrering av sammansättningen och på de exakta behoven hos regissören. Till exempel kan en orkester lärare använder kvartett musik men dubbla två delar om det finns sex cellister.

När det gäller antalet cellister, ibland cello ensembler kallas cello orkestrar. Detta är inte helt korrekt, men eftersom orkestrar har typiskt minst ett dussin eller flera medlemmar. Ju fler medlemmar en cello grupp har, desto mer sannolikt är det att de kommer att hänvisa till sig själva som en orkester snarare än en ensemble. Det finns inga gränser för hur många medlemmar kan vara i en cello orkester, men större grupper tenderar att samlas till konferenser eller speciella evenemang.

Beroende på smak av cello ensemble medlemmar och deras regissör, ​​kan cello ensembler prestera i genrer som klassiskt, jazz, rock och pop. I icke-klassiska genrer, kan cello ensembler använda elektriska cello istället för akustiska cello för att smälta bättre och konkurrera med volymen av instrument såsom elgitarrer och förstärkta sång. I varje genre, är begränsat mängden musik som utformats speciellt för cello ensemble. Därefter mycket av vad dessa grupper utför är arrangemang av verk avsedda för andra instrument. Utmaningen med att ordna är att upprätthålla den ursprungliga känslan av arbetet, som cello egenskaper inte kan matcha de av de ursprungliga instrumenten specificerade.

Genren där cellister utför och det exakta orkestrering av en komposition kräver ibland cello ensembler att inkludera andra instrumentalister. Till exempel kan en cello ensemble som utför rock eller pop använda en trummis eller slagverkare, medan en grupp som spelar jazz kan samarbeta med jazz flautists, harpister eller pianister. Kompositörer helt enkelt märka ett verk för cello ensemble när majoriteten av spelarna är cellister, eller när de viktigaste delarna är för cello.

Klassiska cello ensembler utför ofta på evenemang såsom bröllop och extremt formella middagar. De är också med i konserter på konsertsalar. Grupper som utför i andra genrer har något större flexibilitet. De kan utföra på platser såsom klubbar och barer och är mer benägna att ha en agent. Ensembler av alla genrer åtar sig att professionellt spela in sitt arbete.

En fördel med att vara medlem i en cello ensemble är att utföra med andra cellister ibland kräver en spelare att komma ur hans spel komfortzon och förbättra sin teknik. Till exempel cellister som har övre delar i ensemblen måste vässa sin förmåga att spela närmare kroppen av cello, sträcker prestanda upp i greppbrädan. En nackdel är att, även om ensemblen kan använda alla tonala egenskaper inom cello utbud, kan gruppen inte kan blanda med andra klanger hur de kan i andra grupper för att skapa ett unikt sound.